2017.06.17. 12:00:55 11867 318

3 szuper nyári tipp jégkocka készítő használatával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az: hűsítő, áttetsző és elengedhetetlen része a nyári italoknak? Természetesen a jégkocka! De ne ragadjunk le magánál a jégnél! Akár szilikonos, akár műanyag a jégkocka készítőd számos más praktikára is képes. Lássuk mik ezek!

Étel jégkockatartóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étel jégkockatartóban

1. Jeges tea vagy jegeskávé készítéséhez:

Töltsd meg a jégkocka tartót (vagy vegyesen egy-egy felét) ízesítetlen, kihűtött teával vagy kávéval, majd tedd be a fagyasztóba pár órára. Miután megszilárdultak, tölts meg a fagyott italkockákkal egy hosszúkás poharat. Már csak ki kell várni, míg kicsit olvad, hogy hozzá tudj adni ízesítőket tetszés szerint. Színes szívószállal tudod feldobni a látványt.

2. Fagyasztott fűszervajhoz:

Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring. Elengedhetetlenek egy ínycsiklandó fűszervaj elkészítésénél.

A kiválasztott fűszernövényeket aprítsd össze. Ha akarod össze is keverheted, de használhatod ezeket külön-külön is. A jégkocka tartó kis rekeszeinek aljába, úgy 1/3-ig szórd bele a zöld növényeket, és olvasztott vajjal vagy (olíva) olajjal tölts rá szinte a tetejéig. Fagyaszd le, és szükség szerint 2-3 kockánként fel tudod használni sütés-főzéskor. Ugye milyen jó, hogy nem maszatol össze semmit?

3. Gyümölcsös csoki előállításához:

Fehér, ét vagy tej? Olvaszd fel kedvenc csokifajtádat, és körülbelül a jégkocka készítőd feléig csurgasd bele azt a kis rekeszekbe. Forgasd körbe a tartót, hogy a csoki körbefolyhasson. Az aktuális szezongyümölcsöket (eper, málna, bogyók, banán stb.) vágd össze, ha szükséges, és szórj belőlük ízlés szerint a csokira. Végső lépésként töltsd rá a maradék csokit a gyümölcsökre, ezután máris fagyasztható a kis desszertünk.

Akár házi raviolit is készíthetsz e cseles kis konyhai eszköz segítségével.

Légy kreatív!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...