2021.05.06. 13:19:56 8181 276

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Robotporszívó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Robotporszívó

Nem csak a családanyák, de manapság szerencsére már férfiak és nők egyaránt viselik a házimunka terhét, talán ez is egy kicsit hozzájárul ahhoz, hogy az elmúlt években sok minden leegyszerűsödött. A technikai vívmányoknak hála.

Robotporszívó

Pár évvel ezelőtt még aranyárban mérték, ma már jóval elérhetőbb árfekvésben is találunk. Létezik, ami szőnyegen és padlón egyaránt alkalmas, van, ami még a lépcsőket sem tekinti akadálynak. Általában többféle program futtatható a robotporszívókon, ennek köszönhetően pedig a helyiségek alakjához, méretéhez igazodva lehet alapos a takarítás. Alapvetően a mindennapi seprést, porszívózást tudja kiváltani, de időnként kell egy hagyományos porszívózás is, mert a sarkokhoz, kisebb résekhez nem fér rendesen oda a robotporszívó jellemzően kör alapú teste. Kutya-cica és más háziállat, gyerek és elfoglalt életmód esetén igazi kincs!

Gőzvasaló

Vasalni senki nem szeret! Na jó ebben van némi költői túlzás, de kevesek élvezik, és a rohanó világban idő sincs feltétlenül rá. Azonban, ha csak ingeket, vagy egy-két darabot szeretnénk tökéletesre simítani, a gőzvasalóval, vállfára akasztva pár perc alatt könnyen megtehetjük. Az egyébként kivasalt ing vagy blúz frissítésére is alkalmas, ha nem szeretnénk hajtásnyomokat látni rajta.

Szárítógép

Már vagy húsz éve begyűrűzött a hazai piacra, de a modern verziók már tényleg kiváltják a teregetést. Nem gyűrik a ruhát (ha rögtön száradás után kivesszük és hajtogatjuk), puhák és illatosak lesznek a mosott holmik. Kisebb páratartalom lesz a lakásban, így a penész kialakulásásnak esélyét is csökkenthetjük vele.

Mosogatógép

Már két főnél is kész áldás, de minél többen vagyunk annál több időt spórol meg nekünk, hogy csak ki-és bepakolni kell. A modern gépeknél már az előáztatás sem szükséges, és a legtöbb konyhai eszközt, edényt is úgy készítik, hogy alkalmas legyen a gép mosogatásra. Egy négy fős családnál már napi szinten órákat spórolhatunk vele. És persze rengeteg vizet, fáradtságot is.

Airfryer – olaj mentes, forrólevegős fritőz

Egyrészt jóval egészségesebben állíthatjuk elő a sütnivaló ételeket, mint a fritőzben, másrészt nagyon sokféle kaja esetében a légkeveréses sütőt is helyettesítheti. Készíthetünk bennük egytál ételt, de akár még süteményt is, ráadásul jóval gyorsabban felmelegedik és elkészül benne az étek, mint például a hagyományos sütőben. Sajnos túl sok főre nem tudunk egyszerre sütni-főzni benne, de kisebb családoknak nagyon hasznos, nagyobbaknál pedig az olajsütőt válthatja ki hatékonyan.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.