2015.09.06. 14:03:57 9417 291

3+1 hajbaki, amit talán már Te is elkövettél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszeresen mosod, sokszor fésülöd, remek szerekkel ápolod, de azért igyekszel megtartani az arany középutat. De valami mégsem stimmel a hajaddal. Pedig már a hajápolás minden apró trükkje a tarsolyodban van? Hát, lehet, csak azt hiszed! Tanuljunk valami újat ma is!

Tippek a szép hajért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tippek a szép hajért

Így nyár végén, ősz elején talán még fontosabb, hogy odafigyeljünk hajunk ápolásra, hiszen a napsugarak, a klóros, esetleg sós víz tincseinket is jócskán igénybe vette.

Bosszantó, hogy Te tényleg, de tényleg mindent megteszel, hogy a hajad egészséges legyen, és gyönyörűen ragyogjon, de az eredmény valamiért elmarad. Lehet, már tényleg nincs messze az áhított tökéletesség, már ami a hajkoronádat illeti, és csak néhány apróságra kellene odafigyelned. Mondjuk ezekre!

1. A kevesebb valóban több

Már ami a sampon mennyiségét illeti. Hiába próbálsz egy maroknyi „tisztítót” a hajadra, hajadba „tuszkolni”, attól az a nagy pamacs ott a fejed tetején nem lesz szebb, vagy hálásabb. Nem hiába van megadva a mennyiség a flakonon, egy diónyi bőven elég tincseid megtisztítására.

2. Néha cseréld fel a sorrendet!

Általában Te is a klasszikus sampon, aztán a balzsam sorrendet választod? Néha cseréld fel! Ha először a balzsamot viszed fel, kevésbé nehezíti el a hajadat a hajmosás és nem lesz olyan kócos, töredezett hatású sem. Sőt, a kondicionáló így még jobban kifejti hatását.

3. Forró víz? Hanyagold!

Te is forró vízzel öblíted le a hajadról a sampont? Ne tedd, hacsak nem szeretnéd, hogy hajad száraz, durva tapintású és fénytelen legyen. Az öblítéshez és a mosáshoz is használj langyos vizet. Ha extra fényű hajat szeretnél, a hajmosást zárd hideg vízzel. Frissít és fényesít!:-)

4. Készülj fel!

Azért a hajmosásra is fel kell készíteni a hajat! Eddig Te is csak beálltál a zuhany alá és egyből jöhetett a víz a hajadra? „Bemelegítés” gyanánt kefével simítsd át a frizurád, a gubancokat fésüld ki, és a fejbőr elhalt részeit, a korpát is lazítsd föl, hogy könnyebben eltűnjön a hajadból mosás alatt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.