2023.05.14. 15:46:24 5856 201

2+1 szuper film, esős tavaszi estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szokták mondani, hogy a májusi eső aranyat ér. Már pedig az elkövetkező napokban az időjósok szerint csapadékban egyáltalán nem lesz hiányunk. Ilyen időben a négy fal közé vagyunk zárva, de ez még nem jelenti azt, hogy ne hozhatnánk a lakásunkba a tavaszt. Az alábbi kellemes hangulatú alkotásokkal garantáltan a nappalinkba vagy a hálószobánkba tudjuk varázsolni a kikeletet.

Itt a filmnézés ideje! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Itt a filmnézés ideje!

A titkok kertje (1993)

Egy elhanyagolt tavaszi kert és három kisgyerek, akik segítenek újra virágba borítani a területet. Ez a szívmelengető történet egy angliai kastélyban játszódik. A kastély ura Indiából magához vesz egy árva kislányt, akinek hatására a zord falak közé színes élet költözik. A szobafogságából szabadult lord fia és egy másik srác is társul a lányhoz, akinek különös képessége, hogy ért az állatok nyelvén. Ők hárman felfedeznek egy eldugott kertet, ami egyre érdekesebb és felfedezni való titkokat rejteget. A titkok kertjét a lengyel származású Agnieszka Holland rendezte.

Totoro – A varázserdő titka

Bár egyszerűnek tűnhet ez a történet, mégis nem csak gyermekeknek, de felnőtteknek is egyaránt ajánlott. Két csodás kislány az édesapjukkal egy kedves kis vidéki kunyhóba költözik és izgatottan várják, hogy szeretett édesanyjuk meggyógyuljon, és hazatérjen a kórházból. Erre készülve kezdik felfedezni a vidéki élet megannyi szépségét. Így találkoznak az erdőben lakó misztikus lénnyel Totoróval, aki segít a kislányoknak abban, hogyan nőhetnek egy éjszaka alatt a kertbe ültetett magok hatalmas fákká. Hayao Miyazaki egyik legnépszerűbb meséje a Totoro - A varázserdő titka. Lenyűgözően mutatja be az ember és a természet kapcsolatát.

Egy gésa emlékiratai

Kínában és Japánban ugyan nem fogadták kitörő örömmel a filmet, amelynek leginkább az az oka, hogy kínai színésznők játszották a gésákat. A kilencvenes évek végén az “Egy gésa emlékiratai” könyvszenzációnak számított. Nem csoda hát, hogy hollywoodi filmadaptáció is készült belőle. A színes legyezők, kimonók egy teljesen más világba repítenek bennünket. Viszont a csúcspont, amikor a főszereplő a tavasszal virágzó cseresznyefák alatt megismeri élete nagy szerelmét. Ezt a különlegesen színes filmet, Rob Marshall rendezte.

Forrás: port.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.