2016.06.21. 14:45:02 13267 313

13 könnyen megvalósítható spórolós tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy gondolod, hogy mindent megteszel a spórolás érdekében, de mégsem jössz ki a hóvégéig? Azt hiszed, hogy a megtakarítás és a pénzügyekre való odafigyelés az melós dolog? Lehet, hogy így van, de hidd el megéri. Ráadásul ezekkel a tippekkel nem lesz olyan megerőltető a dolog, és még többet félre tehetsz majd, mint eddig.

Malacpersely, spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacpersely, spórolás

1. Elsőként magadnak fizess!

Ez a hangzatos mondat mindössze annyit tesz, hogy elsőként gondolj a saját megtakarításaidra, és csak utána jöjjön a többi. A fizetésed 10%-át érdemes félretenni minden hónapban, ha ennél több sikerül, az csak jó. Amint megérkezik a pénz a számládra gondoskodj róla, hogy a 10% egy megtakarítási számlán landoljon. Állíttasd be a banknál, hogy mindez automatikusan történjen meg, hogy neked véletlenül se jusson eszedbe másra költeni.

2. Iktasd ki a hitelkártyákat, hitelkereteket!

Nem, nincs szükséged arra, hogy többet költs, mint amit keresel. Ez hosszútávon keserves adósságspirálhoz vezethet, így a legjobb, ha minden ilyen hitelt kitisztázol, és lemondasz.

3. Olvass többet!

Az olvasás egy nagyszerű és olcsó módja a szabadidő eltöltésének, persze ez nem azt jelenti, hogy kezdj el ész nélkül könyvekre költeni. Inkább iratkozz be egy könyvtárba és keress egy jó antikváriumot. Ha már úgyis olvasással töltöd az időd, szerezz be pénzügyi könyveket is, és okosítsd magad!

4. Hosszú útra vigyél magaddal vizet

A benzinkúton, a kávézókban és még a büfékben is sokkal drágább a víz, mint a boltban, vagy mint a csapvíz. Legyen kulacsod, vízszűrős kancsód, vagy vedd meg a boltban a vizet és vidd magaddal. Nyaraláskor is tartsd magad ehhez az elhatározásodhoz! Ezzel a trükkel hidegen is tarthatod a vizet!

5. Sportolj!

A kutatások szerint egy jó szokás több jó szokást hozhat magával. Tégy valamit például az egészségedért, mondjuk, kezdj el rendszeresen sportolni, ezzel valószínűleg egy csomó gyógyszert és orvoshoz futkározást megspórolsz majd a jövőben. Ki tudja, lehet, hogy a sportolással együtt a spórolás is jobban fog menni!

6. Keress pénzt a hobbidból!

Meglehet, hogy a főállásodat nem tudod leváltani, de egy kis zsebpénzt lehet, hogy össze tudsz szedni a hobbidból is. Már csak ki kell találni, hogy hogyan. A kézműves termékekre harapnak a fiatalok, és akár a Facebookon is elindíthatod a saját bizniszed. Finom sütiket sütsz? Lehet, hogy van, aki szívesen rendelne is tőled!

7. Használd az ecetet!

A drága vegyszerek helyett, vesd be az ecetet. Gyakorlatilag bármit tisztíthatsz, vízkőmentesíthetsz és fertőtleníthetsz vele. Cikkajánló: A top 5 természetes fertőtlenítő, ami garantálja a lakás higiéniáját>>

8. Cseréld ki a villanykörtéket!

Az energiatakarékos körtékkel rengeteg áramot megspórolhatsz, így havonta csökkentheted az áramszámládat: Energiatakarékos izzó tippek

9. Nyaralj otthon!

A szabadság fontos, ezért eszedbe ne jusson, hogy nem veszel ki szabadnapokat a nyáron, csak azért mert nem tudsz elmenni nyaralni. Tudniillik otthon is nagyszerűen el lehet tölteni az időt, és nem, nem a házimunkával! Itt összegyűjtöttünk egy csomó tippet, hogyan lehet a legtöbbet ki hozni az otthoni nyaralásból.

10. Vigyázz a holmidra!

A legtöbbször azért kell költekeznünk, mert valami elszakad, elromlik, elhasználódik, tönkremegy. Persze az idő vasfoga mindent megrág, de nem kell segíteni neki! Vigyázz a dolgaidra, ne hagyd elől a hűtést igénylő élelmiszereket, ne moss ki mindent egy használat után, mindig takarítsd le és ápold is a cipőidet, és így tovább.

11. Töltsd le a Vibert a telefonodra!

Ha Androidos okostelefonod van, akkor a Viberrel rengeteg pénzt megspórolhatsz a hívásokon. Most például mobilokat is ingyen hívhatsz vele 2016. 06. 26-ig, és később is lehet számítani ilyen akciókra! Egyébként pedig egyre több mindenkinek van a mobilján, így mindenképpen spórolhatsz vele, ha van internet előfizetés a telódon.

12. Ne halogass!

Ha tudod, hogy szereted halogatni a dolgokat, akkor bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy ez sokszor extra pénzbe kerül. Késedelmi kamatok, büntetések stb… Kíváncsi vagy mi rejtőzhet a halogatásod hátterében? Ebből a cikkből megtudhatod, sőt, egy stratégiát is kaphatsz a leküzdésére. Miért halogatunk és hogyan szabaduljunk meg tőle?

13. Főzz magadra, és főzz sokat!

Igen, lehet, hogy egy vagy két személyre nem mindig éri meg főzni… De ha több ételt készítesz egyszerre, akkor már biztos, hogy jobban jössz ki, mintha rendelnél. Mindig több adaggal készíts egyszerre, és tárold légmentesen zárható dobozokban. A legtöbb ételt így négy napig még fogyaszthatod. Amit lehet, azt fagyassz le, és ne felejts el ebédet pakolni!

Forrás: popsugar.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...