2016.06.01. 14:51:11 8506 207

13+1 hétköznapi dolog, ami árthatnak a bőrödnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki vágyik a tökéletes bőrre, és amit tudunk, meg is teszünk érte. Arclemosók, krémek, korrektor, alapozó az esetleges bőrhibák eltűntetésére, bőrradírok, kezelések. Ezen kívül még számtalan dolog van, ami javíthat a helyzeten. És még jó néhány, ami ronthat…

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

Nem kell, hogy bonyolult dolgokra gondoljunk. Néha a legegyszerűbb, leghétköznapibb tett az, aminek súlyos következményei lehetnek bőrünkre nézve.

1.Te sem mosod túl gyakran a párnahuzatodat? Öreg hiba, hiszen ezen rengeteg szennyeződés, baktérium, hajápolási szerből származó kosz található, amik nem kifejezetten jó, ha érintkeznek a bőrünkkel.

2.Nyitnak a strandok, és Te imádsz a medence partján sütkérezni? De vigyázz, nincs nagyobb ellensége a bőrödnek, mint a klóros víz! Ugyanis teljesen kiszárítja azt. Ennél már csak az a rosszabb, ha a klóros vízben lubickolás után egyből kifekszel napozni – szárítja, öregíti a bőrödet. Minden megmártózás után zuhanyozz le alaposan!

3.Ki hitte volna, hogy a sok telefonálástól akár pattanásunk is lehet. Az összevissza tapogatott, ezért koszos képernyőt az arcunkhoz szorítva pedig ez könnyen megeshet…

4.Az esti filmhez valami sós finomság dukál? Egy kis chips mondjuk? Esetleg az ebéd sem elég sós, ízes Neked? Pótold bátran az „ízeket”, de arra vigyázz, hogy ezzel elvonod a vizet a bőrödtől is és így az előbb öregszik, ráncosodik. Úgyhogy, csak csínján a sóval!

5.Te is halogatod a szemészetet? Már rég el kellett volna menned hozzá, de Te még csak időpontot sem kértél? Azonnal pótold! Nem csak a szemednek ártasz ezzel, de a szemeden, homlokodon is több ránc képződik az állandó hunyorgatás miatt.

6.El a kezekkel a pattanásoktól! Ezzel csak még több szennyeződést viszel a bőrödbe, pórusokba.

  1. Ki ne hagyd az ebédet! Ha idegeskedés, a sok teendő, vagy az éppen aktuális fogyókúrád miatt hagynád ki az ebédet, nagyon is rosszul teszed! A vércukrod ilyenkor hamar leeshet, aztán meg az egekbe emelkedik. Erre a stresszre pedig bőröd apró pattanásokkal reagálhat. (Az ebéd kihagyásának egyéb negatív hatásairól már ne is beszéljünk!)

8.A túl forró és túl sokáig tartó zuhany fellazíthatja a bőr legfelső rétegét, kioldva ezzel az ott található zsíros réteget. A szappan csak tovább ront a helyzeten. A legjobb, ha langyos, maximum egy picit melegebb vízben tusolsz, majd utána alaposan bekrémezed a bőrödet.

9.A kissé vagy nagyon piszkos napszemüveg nem csak a „tisztánlátásban” akadályoz, hanem a bőrödre is veszélyesek lehetnek a rajta „nyaraló” baktériumok.

10.Arról már írtunk Nektek, milyen sminktermékeket ne adjatok vagy kérjetek kölcsön, de vajon az eszetekbe jutott, hogy mondjuk az arctörlőtökön sem kellene osztozkodni? Így könnyedén vándorolnak az egyik arcról a másikra a bacik, egyéb kórokozók, és terjednek a betegségek, pattanások bőrről bőrre. Legyen inkább saját arctörlőd, aminek rendszeres tisztításáról nem feledkezel meg.

11.Jön a nyár, a klímák újra életre kelnek majd. Megvan a hasznuk ezeknek a szerkezeteknek is, ám ha túlhűtjük a szobát, irodát, lakást, azzal nem csak a tüdőnknek, torkunknak ártunk, hanem bőrünknek is, hiszen hamarabb kiszáradhat. Néha elég, ha kinyitod az ablakot és beengedsz egy kis friss levegőt a reggeli órákban. Egyéb tippek a klíma nélküli léthez itt.

12.A mindennapos bőrradírozás sem a legjobb a bőrödnek. Ezzel nemcsak az elhalt hámsejteket távolítod el, hanem a bőröd számára fontos olajokat, egyéb anyagokat is. Heti egy, maximum két alkalommal bőven elég, ha használod a bőrradírt.

13.Fontos a szép haj, és a tartós, csinos frizura, de arra azért ügyelj, hogy ezekből a hajápolási, hajfixáló termékekből ne kerüljön az arcodra. Ezek - vastag réteget képezve a bőrödön - eltömíthetik a pórusokat.

14.Mindig megtisztított bőrrel feküdj ki napozni! Se smink, se krém ne legyen rajt, de fényvédő mindenképpen kerüljön rá! A frissen kezelt, arctisztításon átesett bőrt azonban ne napoztasd, még túl érzékenyen reagálhat a napfényre.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csodanövény az Aloe vera? + Hidratáló arcpakolás recept

Az Aloe vera az egyik legrégebben ismert (gyógy)növény, ami a hagyományos és modern gyógyászatban, valamint a szépségiparban ugyancsak kiemelt helyhez jutott. Vajon a „sivatag liliomaként” ismert Aloe, minek köszönheti mai napig kikoptathatatlannak tűnő popularitását?

Régi, ma is bevethető arcápolási praktikák

Sokan szeretjük lapozgatni a különféle tippeket és mindennap bevethető trükköket tartalmazó régi és új írásokat. Ezek között leltünk rá a Nőknek készült címmel ellátott, 1972-ben kiadott gyöngyszemre. Legfőképpen az a kíváncsiság vezérelt, hogy megkeressük a ma is életképes praktikákat és tanácsokat, melyekkel időt és energiát egyaránt spórolhatunk. Most a kozmetikai tanácsokból csemegézünk egy keveset, azt remélve, hogy mindannyian fellelünk jó néhány szimpatikus tanácsot, és kedvet kapunk egynéhány tipp életre léptetésére.

Hogyan gondolkodtak a különféle kultúrák a női mellről

A nők és jellegzetes anatómiájuk évszázadokon át ihlette meg a művészeket, akik alkotásaikban kifejezésre jutatták az ebben rejlő eleganciát, csodálatot és vágyat egyaránt. Mi most kulturális megközelítésbe helyezve kívánjuk körbejárni ezt a kérdést keresve a mögöttes jelentéseket, szimbólumokat. Ez utóbbiak közül kétségtelenül az anyaság szimbóluma jut az első helyre, amelyről már a történelem előtti időkből származó szobrok és ábrázolások ugyancsak tanúskodnak. De nézzük meg, hogy még milyen érdekességeket tárhat fel ez a korokon átívelő téma.