2020.01.07. 15:59:23 8902 222

11 érdekfeszítő tény a lovaspólóról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lovaspóló egy csapatsport. Minden csapat négy főből áll, és természetesen lovakon lovagolva, egy ütő segítségével próbálják a labdát az ellenfél kapujába célozni. A játékosok sisakot és arcvédőt viselnek. Több lóra is szükség van egy-egy meccs során, hiszen a lovak hamar elfáradnak, így mindig egy-egy energiával teli lóra cserélik le meccs közben, a játékban megfáradt négylábúakat. Most 11 olyan tényről olvashatsz, amelyet lehet, hogy még nem hallottál ezzel a sporttal kapcsolatban.

Lovaspóló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lovaspóló
  1. A lovaspóló már Kr. e. 600-ban is nagyon népszerű sportnak számított. Elsősorban Perzsiában hódoltak ennek a népszerű sportnak. Olyannyira szerették ezt a sportot, mígnem nemzeti sporttá nőtte ki magát.
  2. Ennél a sportnál jellemző a szűk, fehér nadrág, mint viselet. A 19. században, az indiai játékosoknak a nagy melegben kellett játszaniuk, így érthető, hogy a világos és nem a sötét színű nadrág viselését részesítették előnyben.
  3. Az első európai pólóklubot 1859-ben hozták létre Silcharban, mégpedig brit teaültetvényesek, a sportfogadás online információi alapján.
  4. Az amerikai lovaspóló, mint sport, 1876-ban jött létre, mégpedig James Gordon Bennett sportolónak és lapkiadó tulajdonosnak köszönhetően.
  5. 1886-ban rendezték meg az első nemzetközi lovaspólóversenyt, amely során az amerikaiak veszítettek az angolokkal szemben.
  6. A lovaspóló nevében is benne van, hogy ezt a sportot bizony lóval játsszák, azonban a világ számos pontján más állatok is főszerepet kapnak a lovak helyett. Ló helyett játszották már ezt a sportot tevével, szamárral, sőt még elefánttal is.
  7. Nagyon sok híresség imádja ezt a sportot és nem csak nézőként, hanem aktív résztvevőként is. Hírességek, akik imádták, illetve imádják ezt a sportot: Will Rogers, Clark Gable, Walt Disney, Winston Churchill, Tommy Lee Jones, Ashton Kutcher és Brad Pitt.
  8. A lovaspóló már a nyári olimpiai sportágak között is szerepelt, mégpedig 1900-ban, 1908-ban, 1920-ban, 1924-ben és 1936-ban. Míg 1900-ban, 1908-ban és 1920-ban az angolok nyertek, addig az utolsó két alkalommal az argentinok győzedelmeskedtek.
  9. Ez a sport csak jobb kézzel játszható.
  10. A pólót, mint ruhadarabot, mindenki ismeri. Ez a ruhadarab Lewis Lacey nevéhez fűződik, aki az 1920-as években „dobta piacra”. Senki sem hitte, hogy annyira népszerű ruhadarab lesz, hogy még száz évvel később is viselni és szeretni fogják az emberek.
  11. Egy argentin profi lovaspólójátékos, Adolfo Cambiaso a világ egyik legjobb játékosának számít. Egyedül összesen 535 gólt szerzett az Argentin Open-en egy mobil sportfogadás oldal információi alapján.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...