2017.01.26. 14:00:04 14117 325

10 életmentő trükk, ha úgy érzed nincs időd semmire
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezeket a tippeket otthon és a munkában is alkalmazhatod. Rövid, tömör trükkök, hiszen úgy sincs időd olvasni!

Időbeosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időbeosztás

1. Mindenre van időd – csak állíts fel egy fontossági sorrendet!

2. Légy megértőbb magaddal – teljesen normális, ha néha egyáltalán nem csinálsz semmit, egy másik nap pedig akár 12 órát is bírnál dolgozni, ügyeket intézni. Engedd, hogy TE diktáld az iramot, és ne mások. Dolgozz többet, amikor úgy érzed, és nyugodtan pihenj, amikor nem.

3. Ne tervezz be 3-4 óránál több munkát, feladatot egy napra, valahogy mindig betelik a nap úgy is, nem kell, hogy elvégezhetetlen dolgokkal frusztráld magad.

4. Tiszteld a saját időd, és érd el, hogy mások is így tegyenek, ne hagyd, hogy mások osszák be a te idődet vagy szabadidődet. Hiszen az idő pénz, és a szabadidőd a legdrágább, kezeld is így!

5. Ne foglalkozz egyszerre több dologgal, mert egyszerűen elveszíted a fókuszt. (Emlékezz az első szabályra: fontossági sorrend!)

6. Ha behatárolod az időd, sokkal hatékonyabb leszel. Fontosak a határidők, és hidd el, segítenek abban, hogy gyorsan elvégezd a dolgod. Állíts fel saját határidőket, limitáld a feladatokkal töltendő (tölthető) időd hosszát is. A több munkaóra nem jelent jobb hatásfokot, kellenek a korlátok és határidők.

7. A munka a legjobb módszer arra, hogy dolgozni kezdj! Értsd: egyszerűen csak fogj bele a melóba, kezdd kisebb feladatokkal, s a többi már menni fog magától.

8. Jobb készen, mint tökéletesen – ez legyen a mottód. A tökéletesre való törekvés nagyszerű, ám nem túl hatékony munkafelfogás. Az elvárás, hogy minden tökéletes legyen egyébként is életszerűtlen. Csak az nem vét hibákat, aki nem dolgozik...- ez egy örök igazság.

9. A nagynak és hosszadalmasnak tűnő feladatokat bontsd szét apró, kivitelezhető lépésekre, és haladj lépcsőről lépcsőre.

10. Válaszd szét azokat a feladatokat, melyekhez nem kell annyi agymunka, azoktól, melyeken többet kell gondolkozni. Csináld azokat a feladatokat, amelyek szinte automatikusan mennek akkor, amikor nincs energiád már gondolkozni.

A tippeket a thisinsider.com oldalról gyűjtöttük össze neked.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...