2014.12.08. 11:14:37 13425 113

1 mosogatószivacs – 10 remek ötlet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kreatív háziasszony számtalan módon használja még a mosogatószivacsokat is, és ezzel rengeteg pénzt megspórol. Egyszerű házi praktikák, amelyeknek biztosan örülni fogsz és Te is hasznát veszed.

Szivacsok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szivacsok

1. Bolyhok ellen

A szivacs dörzsi fele eltávolítja pulóveredről a pöszöket! Ha kibolyhosodott a póló vagy a pulcsi, óvatosan húzd rajta végig a szivacsot az érdesebbik felével.

2. Szivacs a cserépben

Helyezz el egy szivacsot a növény cserepe alatt a kaspóban, és öntözéskor fel fogja szívni a felesleges vizet. Később, ha elfelejted megöntözni, jó lesz tartalék hidratálásnak. Igazán praktikus nyaralás előtt így meglocsolni a növényeket. Ráadásul megóvja a növényeket a túlöntözéstől is, így nem fog berohadni a gyökér.

3. Jégakku

Szivacsból jégakkuSzivacsból jégakku

Ennek a remek ötletnek nyáron fogjuk a nagy hasznát venni! Végy egy szivacsot, mártsd bele a vízbe, hogy megszívhassa magát, majd helyezd egy lezárható zacskóba, aztán irány a fagyasztó. Amikor megfagyott, mehet a hűtőtáskába vagy akár az uzsonnás dobozba. Amikor megolvad, a szivacs visszaszívja a vizet, és remélhetőleg a zacskó is jól zár. Természetesen újra felhasználható!

4. A törékeny tárgyak költöztetéséhez vagy tárolásához

A porcelánokat és a kisebb törékeny holmikat egy-két szivaccsal együtt pakold a dobozba. Garantáltan megvédi a legapróbb részleteket is.

5. Az esernyők alá

Az esernyőtartó aljába helyezz el szivacsokat, amelyek fel fogják szívni az esővizet, amikor szükséges. Sokkal egyszerűbb egy szivacsot cserélni, mint az esernyőtartót takarítani.

6. Körömlakk lemosásához

Fantasztikus ötlet! Helyezz egy puha szivacsot egy kisebb befőttes üvegbe (tekerd bele csigaalakban), töltsd fel körömlakk lemosóval, és egyszerűen csak dugd bele, majd fordítsd el az ujjaidat, hogy leoldja a lakkot. Amikor végeztél, tekerd rá a tetőt, így nem fog elpárologni a lemosó.

7. Otthoni pedikűr

Egy felvágott szivacsot helyezz a lábujjaid közé, így biztosan nem maszatolódik el a körömlakk.

8. Extra szigetelés

Ha valamiért nem szigetel jól az ablakod, és a meleg nem akar bennmaradni, tegyél mosogatószivacsot a problémás helyekre.

9. Játék gyerekeknek

SzivacsjátékokSzivacsjátékok

Nyáron szuper játékot készíthetsz a szivacsból: vágd fel csíkokra, fogd össze középen, és egy befőttes gumival jó szorosan gumizd össze. Már csak egy vödör víz kell és utána már a gyerkőcökre bízhatjuk a mókát.

Puha építőkockáknak is használhatod!

10. Szőnyegtisztító

Egy vizes szivaccsal könnyedén összeszedheted a hajat vagy akár a háziállat szőrét is a szőnyegedről!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...