2023.09.05. 12:05:00 7018 254

Nagy őszi praktikagyűjtemény: Tudjuk le a kerti munkát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi kerti munkák köré szerveződő tevékenységek sokszínűsége miatt rengeteg teendőnk lehet a ház körül. A nagy hőségek lecsengése után kellemesebb körülmények között nyílik lehetőségünk az őszi jellegű kerti munkák előkészítésére és a növényeink gondozásra.

Őszi munkálatok a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi munkálatok a kertben

A legfontosabb, valamint a kihagyhatatlan idényfeladatok listájának kipipálása után már hamar eljuthatunk a kert és az udvar növényeink téliesítéséhez. A kvázi kerti nagytakarítás szükségességét akkor is érezni fogjuk, ha fűvel borított udvarunk növényvilágát csupán néhány sövény, bokor vagy fa gazdagítja, és kiskerttel nem is kell foglalkoznunk, hiszen a lombhullató növények bőven adnak majd nekünk munkát.
Az őszi kiskertben elvégzendő dolgokról itt is olvashatsz.>>

Kezdő kertészként lehet, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy szükséges-e egy őszi permetezés is a kint nevelt növények védelmét biztosítva, de ismét csak a jelölt hivatkozásra kattintva könnyedén megbizonyosodhatunk erről. Az őszi virág- és zöldségültetés azért eshet különösen jól a lelkünknek, mivel a tavaszra várható vibráló színek és zamatos ízek ellensúlyozni tudják a lehulló levelek által sugallt elmúlás érzését. Az (egészséges spenót](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/a-bebispenot-termesztese-halas-feladat) mellett - lelkünk éhségét is csillapítandó – gondoljunk a tavasz éke, azaz a tulipánok ültetésére is!

Ha már szóba került levelek hullása: A komposztálás tökéletes lehetőséget ad arra, hogy elégetésük helyett természet körforgásának részei maradhassanak, ami révén értékes tápanyagokkal gazdagíthatjuk a termőtalajt.
Az avar összegyűjtésekor, majd felhasználásakor mindenképpen legyünk óvatosak az őszi kertben felbukkanó sünök miatt!

Az őszi kerti tevékenységek sokfélesége megmutatja, hogy ebben az időszakban sem hanyagolható el az udvar, de legfőképpen a kert gondozása. A hűvösödő és ezzel párhuzamosan rövidülő napok szürkesége mögött az élet nem áll meg, csak némiképpen lelassul.
A kertészkedés remek hobbi, amelynek számos előnyét kiélvezhetjük annak gyakorlása során. Azonban a kertészkedés pozitív előnyei a gyerekekre nézve ugyancsak hatnak, így nagyszerű módja lehet a közös kerti munka az iskolakezdéssel járó stressz levezetésének is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...