2018.10.30. 14:26:08 8056 257

5 dolog, amit semmiképp ne hagyjunk ki az őszi kerti munkák listájáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hobbikertész számára az ősz szinte egy végeláthatatlan feladatlista, már ha komolyan veszi a kertészkedést és missziójának tekinti saját kis birodalma gondozását. Márpedig akit egy kicsit is elkapott a gépszíj, az nyugodtan bérletet vehet az ásó és a kapa mellé a színesedő levelek társaságában. Az alapvető tevékenységek tekintetében nem árt azonban összeszedni, hogy mit ne hagyjunk ki az elvégzendő feladatok listájáról.

Őszi kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi kert

A tavaszi virágpompa bebiztosítása

Akinek kertje van, már régen nem kételkedhet abban, hogy bizony a kertészkedés jócskán igényli a komplex és előrelátó gondolkodást. Sosem lesz jó eredménye például a gyere-cipó-hamm-bekaplak gondolkodásmódnak, vagyis, ha nem szeretnénk a különböző ész nélküli ültetések, kivágások, fatelepítések, egyebek miatt fejfájást kapni, akkor mindenképp tervezzünk. Tervezzük meg a leendő virágok helyét, tervezzünk a saját kertünk talajával, hogy milyen típusú növény hogyan viseli el azt az adott talajt, ésatöbbi, ésatöbbi. Ennek fényében például már ilyenkor ültessük el a tavasszal nyíló virágokat, szerezzük be a hagymás növényeinket és még a fagyok beállta előtt telepítsük őket a helyükre.

Ne csak az újat, a régit is

Ezeken a szép napos délutánokon pont ideális nekiesni a túlburjánzott, elszaporodott évelő növényeinknek. A kiásott töveket szétszedve, tőosztással újra elültetve frissítjük gyakorlatilag az állományt, illetve osztani tudjuk a tömegét máshova is, a kert egyéb területeire is akár. Érdemes ennek még az ősszel nekiállni.

A talaj feljavítása

Igazából ez az időszak a legjobb arra, hogy a kertünkben lévő talajt egy kis komposzttal feljavítsuk. Tehetjük ezt otthon érlelt cuccal is természetesen, de a különböző kertészetekben, kertészeti árudákban kapható komposzttal is a legteljesebb lelki nyugalommal javíthatunk a talajon. Ezt amúgy érdemes minden ősszel elvégezni.

Az őszi nagytakarítás itt is értelmet nyer

Ne legyünk restek megszabadítani kertünket az elszáradt, megbetegedett növényektől, ágaktól. Itt érdemes kíméletlennek lenni, az ágyásokat is tisztítsuk meg.

Az a szép zöld gyep…

Ha nagyobb területen van gyep a kertünkben, érdemes most odafigyelni erre is, egy jól megcélzott gyep karbantartás meghálálja magát, és tavasszal ragyogni fog a zöld terület. Kertészetekben, megfelelő áruházakban kifejezetten erre a célra kapható készítményeket találhatunk, ezek használatával sokat tehetünk a fűtakaró egészségéért.

A kert mindig sok munkát ad annak, aki komolyan gondolja az ápolását. Cserébe meg is hálálja, arról nem is beszélve, hogy egy-egy a mostanihoz hasonló őszi napon a jól elvégzett munka után kiülni a kertbe egy pokróc-forró csoki-kedvenc könyv kombóval maga a megfizethetetlen öröm.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...