2019.06.13. 12:15:40 14676 300

Zsírkréta rajz a falon? Távolítsd el a „műalkotást”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kis művészpalánták imádnak a színes zsírkrétákkal alkotni. A szülők örülhetnek a rajzolás közbeni csendnek, mindaddig, amíg a zsírkrétával felszerelkezett mancsocskák el nem érik a falat… Mit tegyünk? Fessük át? Esetleg keretezzük be?

Zsírkréta a falon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsírkréta a falon

Nem kell egyből az ecsethez nyúlni, inkább vizsgáljuk meg a falfesték tulajdonságait és próbálkozzunk aszerint eltávolítani a zsírkrétát a falról.

Hajszárító és mosogatószer

Fújassunk meleg levegőt a falra, a viasz megolvad és ezután a zsírkréta-firkák könnyebben letörölhetők. Az olvadt zsírkréta letörlése végezhető mosogatószeres vízzel átitatott papírtörlőkendővel, mikroszálas kendővel vagy egyéb tiszta ronggyal. A többször használatos kendőket ne mossuk ezután rendes ruhákkal együtt, mert a viasz rákerülhet azokra! Ez a módszer elvileg mindenféle falfelületen működőképes.

WD-40

A festett falak zsírkrétamentesítésére kipróbálták már a jó öreg WD-40-et is. A tapasztalatok szerint nagyon jól működik, azonban a makacsabb (vagy régebbi) szennyeződések esetén azért több erőfeszítésre lehet szükségünk. Arra figyeljünk, hogy a szórófej rendesen működjön. A környékbeli kényes felületeket takarjuk le a használat előtt. A legjobb az lenne, ha a egy törlőkendőre fújnánk az anyagot és úgy törölnénk le a falat. A WD-40 után vízzel mossuk át a felületet.

Eldobható tisztító radírok

A koszradírok csodálatos találmányok. Van, amelyik inkább gumi vagy műanyag felületre jó, de találunk a boltok polcain univerzális verziót is. Azonban ezt fényes felületen inkább ne alkalmazzuk, mert koptatja a felső réteg fényét. Érdes felületeket sajnos ez sem tisztít meg maradéktalanul.

Egyéb házi praktikák

Egyes háziasszonyok egészen furcsa módokat fejlesztettek ki a színpompás probléma megoldására. Akad, aki majonézzel, míg mások fogkrémmel áztatták meg és dörzsölték le a zsírkrétát. Természetesen ezek után a házi szerek után is szükséges a fal vízzel történő átöblítése. Figyelem, bármelyik módszer is a szimpatikus, a használata előtt célszerű egy kevésbé látható helyen próbát végezni!

Forrás: thespruce.com/remove-crayon-stains-off-walls-1901140

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...