2017.04.27. 11:59:37 12882 400

Zöldségek, amiket újra megehetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fenti címet nem úgy értjük, hogy ugyanazt a zöldséget, sokkal inkább a gyökerének újrahasznosított változatát. :) Szuper, hogy újra lehet növeszteni a következő növényeket, és még kert sem kell hozzá!

Saláta palánta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saláta palánta

1. Saláta

Tedd az el nem fogyasztott torzsa részt jó vizes földbe egy balkonládába, majd tedd az ablakod elé a melegre, ahol nap is érheti. Egy-kettőre jönni fognak a levelek!

2. Hagyma

Miután levágtad azt a végét, amelyiken a gyökerei voltak, szárítsd egy-két napig. Ezután készíts bemélyedést a földbe, és ágyazd bele a hagymákat, hogy bölcsőként ölelje a hagymákat a föld. Leszedheted zöldhagymaként, vagy megvárhatod, hogy kifejlődjön. Itt van a teljes útmutató>>

3. Bazsalikom

A szár felső háromnegyed részénél törd le a leveleket, tedd egy pohár vízbe, és várj, amíg elkezd gyökeret ereszteni. A vizet pár naponta cseréld ki, és miután határozottan megjelentek a gyökerek, helyezd el egy cserépben a kis bazsalikom kezdeményed.

4. Újhagyma

Az újhagyma zöld részét újra tudod növeszteni akár egy pohár vízben is, ha a fehér rész gyökereit megmentetted. Kb. 5-6 cm-es hagymákat tarts meg, s tedd őket egy pohár vízbe, éppen addig érjen a víz, ami ellepi a gyökeret. Tedd meleg, napos helyre, és győződj meg róla, hogy mindig friss víz van alatta. 10 nap múlva már újra felhasználhatod salátákhoz, szendvicsekhez a zöld részt, de a vizet rendszeresen cserélni kell.

5. Gyömbér

Válassz olyan rizómákat, melyeken rügyek vannak, és ültesd el a földbe. Pár hónap múlva már látni is fogod a növekvő gyömbérnövényt. A gyömbér termesztéséről részletesen itt írtunk>>

6. Petrezselyemzöld

A petrezselyemgyökér felső részét ha levágod, és elhelyezed egy tálca vízben világos, napos helyen, akkor a zöldje újra ki fog nőni. Érdemes kipróbálni!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...