2022.03.18. 15:31:45 7720 252

Zokni és háború
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lány csak egy pár zoknit kért. Nem értették mit szeretne. Ukránul beszélt. Amikor odaértem, és beálltam a büfébe segíteni a tolmácsolásban, hallottam, ahogy a többiek megbeszélik: – Nem értettem mit akar. A cipőjét mutogatta. Nekem hiába mutogatja, fogalmam sincs mit akar.

Segítsük a menekülteket! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Segítsük a menekülteket!

Aztán előkerült a lány is. Megállt a sarokban, a büfé asztala és a kis átjáró mellé. A falnak támaszkodva álldogált. Fiatal volt és szép. Szőke hajú, kék szemű. Egy darabig csak csendesen álldogált ott, mire volt annyi időm, hogy a zsivajban észrevegyem és szólhassak hozzá. Sietősen kérdeztem, mit is szeretne. Amikor meghallotta, hogy valaki végre oroszul beszél hozzájuk, az eddig teljesen fásult, fáradt arca hirtelen felderült. A lábára mutatott. Egy magas szárú fehér edzőcipő volt rajta. A bokája meztelenül kilógott belőle. Tréningnadrágban folytatódott a lába felfelé. Rám nézett. Mosolyogni próbált. Reménytelenül megszólalt.

– Már próbálkoztam, de nem értették mit akarok. Láttam, hogy zavarok. Egy zoknira lenne szükségem. Ha esetleg van. Nem tudom. Tudnának szerezni nekem egy pár zoknit?

Kétségbeesetten néztem vissza rá: – Sajnos nem tudom. Rengetegen vannak itt a csarnokban. Nagyon sok mindent hoztak, de zokniról nem tudok. Megkérdezem mindjárt.

A vezetőhöz fordultam. Kérdeztem, hogy esetleg, véletlenül találok-e valahol egy pár zoknit. Tudom, hogy gyerek méret az van, de női, felnőtt méret kellene, olyan 38-as, tippeltem meg.

Jött a válasz: – Nincs. Erre nem gondoltunk. Nézd, iszonyúan sokan vannak. Rengeteg mindent hoztak. Alig győzzük. Nagyon sajnálom, de a zokni senkinek sem jutott eddig eszébe.

– Értem - válaszoltam - de azért megpróbálunk szerezni? Hátha hoz valaki azt is - néztem vissza rá kérőn. Sietősen válaszolt: – Már kértem. Hoznak.

Derűsen fordultam a lányhoz. – Már kértünk. Hoznak!

Mosolygott rám. – Jó. Várok.

Várt. Órákig. Türelmesen. Csendben. Mint mindenki a sportcsarnokban. Az összes ukrán menekült. Mi sietve és fáradhatatlanul intézkedtünk. Rohangálva fel és alá.

Néhány óra múlva mertem csak félénken rákérdezni. – Zokni? Odavetett válasz. – Nem tudom. Még nem hoztak.

Megint eltelt valami végtelennek tűnő idő, mire a büfé pultja mögött megjelent egy jókora bevásárló táska, tele zoknikkal. Kánaán!! Derült fel a képem. Beletúrtam villámgyorsan a csomagba. Néhány mozdulat után a kezem ügyébe került egy csomag vadonat új női bokazokni. Még találtam egy magas szárút is. A lánynak kilógott a bokája a nadrágból, azért még hideg van...gondoltam magamban.

Boldogan rohantam a frissen szerzett zsákmánnyal a csarnokba. Megvan! Hol vagy te lány?! Próbáltam felidézni a dzsekije színét. Világos volt. De annyian vannak...basszus, már erre sem nagyon emlékszem. Fel alá futva nézelődtem a tömegben. A lány sehol. Nem hiszem el! Ugye még nem mentek el? Hol a fenébe fog ez a lány zoknit találni útközben?! Hol vagy már?! Egyre reménytelenebbül futkároztam a csarnokban. Nincs. Nem találom. Elmentek volna? Megálltam végül a csarnok közepén. Mint egy nagy rakás szerencsétlenség. Kezemben szorongatva a zoknikat. Néztem a halkan zsibongó tömeget. Teljesen elborított a tehetetlenség. Ezt nem hiszem el... Nem tudtam odaadni neki még a zoknit sem...

Csak álltam ott és az járt a fejemben: hülye zokni! Hülye háború!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...