2018.01.01. 10:54:38 9916 281

Zeneterápia másnaposságra! – Ha utolért a macskajajj!:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegnap, az év utolsó napján talán még az is felhörpintett egy kis pohárka pezsgőt, aki amúgy inkább kerüli az alkoholos italokat. És még az is lehet, hogy olyan is akad, aki kicsivel többet ivott a kelleténél.:-) Merthát szilveszter volt, kötelező ünnepelni, kötelező megünnepelni, kötelező iszogatni…:-)

Másnaposság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Másnaposság

No, neki aztán a ma reggeli ébredés nem lehetett valami kellemes! Fejfájás, hányinger, fáradtság és társai. De hát van ez így, majd kiheverjük, csak ma ne kelljen felkelni! És nem is kell, a szerencsésebbeknek legalábbis, munkaszüneti nap van! Úgyhogy nyugodtan maradjunk ágyban, vagy dőljünk le a kanapéra, fotelbe, és hallgassunk zenét!

Ezért lehet jó a zenehallgatás, ha utolért a macskajajj:

  • Javítja a hangulatodat! A másnap ugyanis nem csak fizikai rosszullétről szól, hanem ilyenkor lelkileg is kicsit összetörünk. Levertség, szomorúság, világvége-hangulat jellemzi ilyenkor az embert. Hallgasd meg a kedvenc zenédet, azt, amitől mindig jókedvre derülsz, és máris jobb lesz!

  • Segít ellazulni, elaludni! Kutatások szerint is bizonyos lüktetésű és gyorsaságú dallamok (60-80 bpm) segíthetnek a legtöbbet, inkább a klasszikus zenéből válogatva. De minden olyan dal, amitől jobb kedvünk lesz amúgy is, amihez jó emlékek kötnek, segíthet abban, hogy hamar az álmok földjére lépjünk.

  • Ha ébren kell maradnod, a zene akkor is a barátod lehet! Ilyenkor kicsit gyorsabb dallamokat vess be (120 bpm), amik segíthetnek a koncentrációban, a memória élénkítésére.

  • Persze, egyik esetben sem nem hangos, üvöltő zenére gondolunk! És nyilván, a zenének nem is konkrét fájdalomcsillapító hatása van, inkább abban segít – ahogyan az élet egyéb területein is – hogy eltereli a gondolatainkat az adott problémáról. Mint például fejfájás, rosszullét és így tovább!:-)

Te mit hallgatnál?

Mi most gyorsaságra, ütemre való tekintet nélkül válogattunk néhány dalt, ami talán segíthet egy kisebb macskajajj leküzdésében.:-)

PA-DÖ-DÖ: Fáj a fejem

Kispál és a Borz: Kicsit szomorkás…

Ossian: Másnapos dal

Forrás: petofilive.hu, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...