2019.09.10. 17:55:37 11165 277

Volt szállás, nincs szállás - Foglalás közvetítő oldalon keresztül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen divatosak és népszerűek azok a közvetítői oldalak, melyeken keresztül könnyen kereshetőek és foglalhatóak szállások. Azonban valóban a közvetítői oldalakkal szemben lehet fellépni, ha a szállással kapcsolatosan bármilyen probléma merülne fel? Nem egészen! Nézzük a részleteket!

Hotelszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hotelszoba

Ha valaki sokat utazik, a szállás keresés legkényelmesebb formája, hogy akár külföldi, akár magyar viszonylatban szállásokat közvetítő oldalon keresztül bonyolítjuk le a foglalásokat. Én, a magam részéről nem vagyok ennek a híve, sokkal jobban szeretem ezt közvetlenül a szállásadónál lefoglalni.

Ugyanakkor sokan vannak abban a téves feltevésben, hogyha a szállással valamilyen probléma merülne fel, akkor a közvetítői oldallal szemben lehetséges az igényérvényesítés. Ez nem így van. Először is a legnagyobb probléma az, hogy a közvetítő által közzétett szerződési feltételek tanúsága szerint van, hogy a fogyasztó és a közvetítő közötti jogvitára nem is a magyar, hanem valamely más állás joghatósága az irányadó. Ez azt jelenti, hogy jogvita esetén külföldi bíróság és jogrendszer szabályai alapján kell elbírálni az esetet.

A másik gond, hogy a közvetítő – a honlapon közzétett szerződési feltételei szerint – legfeljebb a saját tevékenységéért felel, azaz magáért a közvetítésért. A honlapok üzemeltetői általában nem tehetőek felelőssé, ha a szállás hibásan vagy nem teljesít, azaz ha a szállás koszos, nem azt nyújtja, mint ami a honlapon szerepel, vagy a szállásadó egyszerűen visszamondja a foglalást. Ilyen esetben a fogyasztó közvetlenül a szállásadóval szemben léphet fel. Itt pedig az alkalmazandó jog is attól függ, hogy a szállás és a fogyasztó viszonylatában mely állam joghatósága az irányadó.

A fentiektől függetlenül, amennyiben a szállásadó hibásan teljesítene, a legfontosabb az, hogy azt a szerződésszegést bizonyítani lehessen. Ha ez abban nyilvánul meg, hogy a szállás maga nem megfelelő, akkor erről célszerű bizonyítékokat beszerezni, majd a hibás teljesítésre felszólítani a szállásadót. Általában, ha bizonyítható a hibás teljesítés, akkor valamilyen árengedmény az, amely megalapozottan követelhető. A szerződéstől való elállás, csak jelentős hiba esetén követelhető.

A lényeg, hogy amennyiben bármilyen foglalást kezdeményezünk – akár közvetítői oldalon keresztül, akár közvetlenül a szállásadónál – mindenképpen járjuk körbe és ellenőrizzük a lefoglalt szállást. Ma már az internet segítségével könnyen megtehetjük ezt.

Szerző: dr. Burján Zsuzsanna

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...