2016.04.11. 07:35:26 8348 248

Vízilabdásaink már biztosan ott lesznek Rióban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott is egy csoportban játszik majd az aktuális világbajnokkal, a szerb, illetve az amerikai csapattal a riói olimpián - derült ki a vasárnapi, trieszti sorsoláson.

Vízilabda sikerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízilabda sikerek

A férfiaknál a magyarok a szerbek mellett a görögökkel, a brazilokkal, az ausztrálokkal és a japánokkal mérkőznek az A csoportban, a nőknél pedig az idén Európa-bajnok együttes az olimpiai címvédő amerikaiak mellett a spanyolokkal és a kínaiakkal csap majd össze a B-ben.

"Látható, hogy az A csoport a könnyebb, ennek van előnye és hátránya is" - értékelt Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a sorsolást követően. - "Az előnye az, hogy benn leszünk a négyben, a hátránya, hogy utána már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Szerintem jó ez a sorsolás nekünk, bizakodó vagyok."

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint ha az első háromban végez a magyar csapat a csoportjában, akkor jó esélye lesz az elődöntőbe jutásra.

"Érdekesség, hogy pont ugyanazt a három ellenfelet kaptunk, mint Londonban, ezt jó jelnek vesszük. Nem rossz, hogy az amerikaiakkal együtt vagyunk, speciel ha ők és mi végzünk azt első két helyen, akkor csak a döntőben találkozhatunk" - nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának, hozzátéve: jó lenne, ha így alakulna. - "A spanyol csapat is erős, láttuk ezt a selejtezőben, egyedül ő volt képes megszorítani az amerikaiakat. Itt az idő, hogy úja találkozzunk velük, és végre legyőzzük őket! Kína is erős, biztos vagyok benne, hogy nem lesz nyeretlen."

A kapitány szerint a magyar női válogatottnak "nem kell félnie senkitől".

A csoportok sorsolását a férfiak magyar győzelemmel zárult trieszti selejtező tornája után tartották.

A férfiaknál két hatos, a nőknél két négyes csoportban zajlanak a küzdelmek az első szakaszban a nyári játékokon, majd a negyeddöntőtől már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

A férfi tornán a magyarok a szerbekkel kezdenek augusztus 6-én, a nőin pedig a kínaiakkal augusztus 9-én.

A csoportok:

Férfiak:

A csoport: Szerbia, Görögország, Brazília, Ausztrália, Japán, MAGYARORSZÁG

B csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország, Horvátország

Nők:

A csoport: Olaszország, Oroszország, Ausztrália, Brazília

B csoport: Spanyolország, Kína, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...