2016.06.25. 16:31:54 9052 223

Vizet! Vizet? – Gyors segítség száraz hajra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár a napszítta, akár tengervíz áztatta a hajunk, egyszerűen imádjuk, mert ez 100%-ig azt jelenti, hogy bizony nyár van.:-) Persze, az ezek okozta hajszárazságért már kevésbé vagyunk lelkesek, néha kétségbeesetten nézzük cseppet sem vonzó, száraz hajkoronánkat és tesszük fel a kérdést: „Miért?”

Száraz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz haj

Vagyis ha addig olyan szépen csillogott az azóta is tartó gondos ápolásnak köszönhetően, akkor most miért áll úgy, mint egy halom rőzse?

Létezik gyors segítség?

Szerencsére igen, a lenti tippek közül remélhetőleg Te is megtalálod a számodra megfelelőt!

Válts sampon!

Válassz természetes összetevőjű samponokat, hajápoló termékeket! Meglehet, amit most használsz, az tartalmaz szilikont, szulfátot, ftalátokat és parabént. A szilikon és a parabén például kezdetben lággyá teszik a hajkoronát, de hosszú távon szárítják a tincseket.

Az almaecet tényleg mindenre jó?

A fentebb írt anyagok nem csak a samponokban, hanem a kondicionálókban is megtalálhatóak. Vagy nagyon figyelj oda, milyen balzsamot veszel, vagy válassz valami természeteset ebből is. Mondjuk remek helyettesítője, kiegészítője lehet a balzsamoknak az almaecet. Hogy a hajad fénylő és selymes legyen, keverj a kondicionálódba egy csésze vizet, egy fél csésze almaecetet, illetve egy teáskanál kókusz- vagy jojobaolajat. Minden mosás után vigyél fel ebből egy adagot a hajadra, masszírozd be, majd öblítsd ki.

Olajból is törekedj a természetességre!

Ha szeretnéd, hogy hajad teljes pompájában ragyogjon, élettel teli és könnyen kezelhető, fésülhető legyen, ápold rendszeresen valamilyen olajjal. Csak a nagyon száraz hajkorona esetében kell a tincseket egész hosszukban bekenni, ha csak minimálisan száraz, elég az olajból a hajvégekre tenni. Válassz a természetes kínálatból, mondjuk kókusz-, jojoba- vagy mandulaolajat.

Nassolj egészségesen!

A mandula és a dió majszolása nem csak a pocakodnak tesz jót, de hajad is hálás lesz érte, hiszen mindkét finomság tartalmaz omega-3-at, cinket, rezet, vasat és biotint.

Cseréld le az ágyneműhuzatod!

Ha eddig pamut ágyneműt használtál, akkor, ha lehet, válts át selyemre. A pamut szárítja a hajat, így megéri beruházni egy újfajta huzatra.

Jóból is megárt a sok!

Jó érzés minden nap tiszta hajjal ébredni, ám hosszú távon ez sem tesz túl jót a tincseknek. Tarts egy kis szünetet, vagyis néhány hajmosás nélküli napot. Hajad hálás lesz érte!

Ha már a mosás…

Zuhanyzás közben igyekezz minél hidegebb vízzel mosni a hajadat. Ha úgy érzed, szükséges, mosd át még egyszer samponnal és langyos vízzel öblítsd le.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...