2014.09.27. 09:20:31 4663 18

Vízbe borult, eltévedt, mégis első lett Takács Tamara
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindez nekünk azt bizonyítja, hogy kajak-kenuban is verhetetlenek vagyunk, és akár csak a többi vizes sport, ez is nagyszerűen megy a magyaroknak. A maratoni kajak-kenu-vb bajnoka idén is Takács Tamara!

Felborult kajak | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felborult kajak | Fotó: 123rf.com

Magyar szempontból nagyszerűen indult az oklahomai maratoni kajak-kenu világbajnokság: az ifjúsági versenyzők két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg az U23-asoknál két első és egy második hely jutott.

Az ifjúsági korosztályban a kajakos Takács Tamara megvédte világbajnoki címét, míg Katona Lili harmadik lett. Előbbi sikerről Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző így nyilatkozott: „Tamara egy kicsit meg volt zavarodva, az első körben kiszállt futni, pedig akkor még nem is kellett volna, a másodikban pedig beborult, ám tudását és tehetségét jól mutatja, hogy ezek ellenére nyerni tudott a versenyen.”

Kenuban Balla Levente győzött, mögötte pedig Dóri Bence Balázs ért a célba. Fiú kajakban Vidákovich Antal másodikként végzett.

A 23 éven aluliaknál női kajakban Kiszli Vanda győzött, a kenusoknál pedig kettős magyar siker született: Szabó Kristóf nagyon taktikusan versenyezve nyert Dóczé Ádám előtt.

A férfi kajakosok versenye magyar idő szerint késő éjjel ér véget, szombaton pedig már a felnőttek is bekapcsolódnak a világbajnokságba.

Fotó: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Együtt sportol a család – Tippek és megerősítések

A sport az egészséges test és a kiegyensúlyozott elme egyik hatékony eszközeként van számon tartva. Amennyiben viszont beépítjük a családi tevékenységek körébe, rövid időn belül tapasztalni fogjuk összetartozást erősítő, örömfaktor, közös emlék- és élménygazdagító tulajdonságait is. Ráadásul minden korosztály dúskálhat az aktív élet kínálta örömökben.

Az egészséges izmok és a rugalmas ízületek kulcsa: az összpontosított nyújtás

Általános tévhit, hogy a nyújtás kizárólag az aktív sportolók „levezető” tevékenységei közé tartozik. A Harvard Health kutatói állítják, hogy a test rugalmasságának megőrzése érdekében mindenkinek élnie kellene a nyújtás kínálta számos előnnyel. Dr. David Nolan fizioterapeuta pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a nyújtást be kellene építenünk a rendszeresen elvégzendő testkarbantartó rutinjaink közé.

Nyújtó gyakorlatokkal az ülőmunka káros hatásai ellen

Az ülőmunka sajnos számos egészségügyi kockázattal jár. A hosszú órákig tartó ülésnek káros hatásai lehetnek a testre és a mentális egészségre egyaránt, beleértve a hátfájást, a merevséget és a stresszt. Szerencsére azonban számos módszer létezik ezeknek a negatív hatásoknak a csökkentésére és ellensúlyozására. A nyújtó gyakorlatok rendszeres végzése kiváló lehetőséget kínál a test feszültségének és merevségének enyhítésére, valamint a test és az elme frissességének megőrzésére az egész napos ülőmunka során.