2014.09.27. 09:20:31 4759 18

Vízbe borult, eltévedt, mégis első lett Takács Tamara
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindez nekünk azt bizonyítja, hogy kajak-kenuban is verhetetlenek vagyunk, és akár csak a többi vizes sport, ez is nagyszerűen megy a magyaroknak. A maratoni kajak-kenu-vb bajnoka idén is Takács Tamara!

Felborult kajak | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felborult kajak | Fotó: 123rf.com

Magyar szempontból nagyszerűen indult az oklahomai maratoni kajak-kenu világbajnokság: az ifjúsági versenyzők két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg az U23-asoknál két első és egy második hely jutott.

Az ifjúsági korosztályban a kajakos Takács Tamara megvédte világbajnoki címét, míg Katona Lili harmadik lett. Előbbi sikerről Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző így nyilatkozott: „Tamara egy kicsit meg volt zavarodva, az első körben kiszállt futni, pedig akkor még nem is kellett volna, a másodikban pedig beborult, ám tudását és tehetségét jól mutatja, hogy ezek ellenére nyerni tudott a versenyen.”

Kenuban Balla Levente győzött, mögötte pedig Dóri Bence Balázs ért a célba. Fiú kajakban Vidákovich Antal másodikként végzett.

A 23 éven aluliaknál női kajakban Kiszli Vanda győzött, a kenusoknál pedig kettős magyar siker született: Szabó Kristóf nagyon taktikusan versenyezve nyert Dóczé Ádám előtt.

A férfi kajakosok versenye magyar idő szerint késő éjjel ér véget, szombaton pedig már a felnőttek is bekapcsolódnak a világbajnokságba.

Fotó: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...