2018.09.29. 17:02:31 12514 334

Virágos erkély - hogyan láss neki?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor az egyszeri társasházi lakó zöldellő pihenő sarokról ábrándozik az alig egynéhány négyzetméter alapterületű erkélyén, nem is sejti, hogy alapvetően nagyon egyszerű dolga van, ha szeretne kissé elszakadni a hagyományos egy cserép-egy dísznövény alapelvtől.

Virágos erkély - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágos erkély

Kicsi előre gondolkodás, némi fantázia, valamennyi utánajárás és szakmai segítség a közeli kertészetből, és máris kedvére való sarkot tud kialakítani, akár örökzöld növényekből is. Néhány alap ötlet, ha az ember kedvet kapna a zöldítésre.

Virágládáinkat érdemes úgy komponálni, hogy az ültetett növények igényei megegyezzenek. Nem tanácsos például különböző vízigényű virágokat egy nagyobb cserépbe tenni, mert előbb-utóbb valamelyik megsínyli a – számára – túl sok, vagy éppen túl sok nedvességet. Éppen ezért mindig legyünk előrelátók, amikor vegyes virágkompozíciókat képzelünk el a balkon virágládáiban.

Ha már elültettünk egy-egy nagyobb növényt a cserépben, ládában vagy konténerben, a fennmaradó szabad területet kitölthetjük kisebb virággal, zöld növénnyel. Törekedjünk arra, természetesen, hogy sem túl zsúfolt, sem pedig nagyon szellős ne legyen a cserép. Olyan növénnyel is feldobhatjuk a kompozíciót, ami gyakorlatilag ki- illetve lelóg az adott edény széléről, romantikus külsőt kölcsönözve a virágládának.

Mivel itt több növényt ültethetünk össze egy területre, érdemes nagyobb méretű ültető edényekben gondolkodni. A nagyobb terület nagyobb mennyiségű virágföldet is jelent, ami viszont azt eredményezni, hogy a nagyobb kaspók, ládák, egyebek, tovább képesek tartani a nedvességet, mint a kisebb cserepek. Például egy felakasztható virágcserép könnyebben kiszáradhat egy meleg nyári napon, ha egy nyaralás erejéig magára kell hagynunk növényeinket. A különböző növények különböző gyökérzete miatt is érdemes nagyobb edényt választani. Azt se felejtsük el, hogy a fekete edények „szívják” magukba a napot és ezáltal könnyebben felmelegszik bennük a talaj, míg a világosabb kaspóknál ez kevésbé történik meg.

Az, hogy mekkora edényeket veszünk, természetesen függ attól, mekkora hely áll rendelkezésünkre, vagy mennyire akarjuk mozgatni a későbbiek során a már tele ültetett virágládákat. Túl sokat és túl nagyot nem érdemes beszerezni, mert a végén eldzsungelesedik a területünk. Az óriási, virággal és virágfölddel teli ládákat meg borzasztó nehezen tudnánk elmozgatni. Itt is jó tanácsadó a mértékletesség és a kevés néha több elve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...