2016.08.07. 13:48:33 8716 251

Védd magad… a téves információktól – 4+1 tévhit a napvédőkkel kapcsolatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már javában tombol a nyár, de van, aki még csak most kezdi valóban élvezni a nap édes sugarait, a közeljövőben látogat csak el egy közeli vagy távolabbi víz partjára. Az ember ilyenkor alig várja, hogy belevethesse magát a hűs habokba, és a napon töltött órák gyönyörű színt kölcsönözzenek majd neki.

Leégés: fontos a naptej használat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leégés: fontos a naptej használat

Manapság már ritka, hogy az ember valamilyen fényvédő beszerzése nélkül ugrik el a strandra, vagy indul nyaralni. A magas faktorszám mellett igyekszünk fontos, a napozást érintő információkkal is felvértezni magunkat. Ahogy a naptejek közül is válogatunk, bizonyos „infók” valóságtartalmának is érdemes utánajárnunk.

Mert jó tudni, hogy igaz-e…

... hogy a napvédőt tényleg alaposan bele kell masszírozni a bőrünkbe?

Nem, csak gyengéden kell felvinni a bőrünkre, így fejti ki legjobban a hatását. Kutatók állítása szerint a „durva” bemasszírozás módosíthatja a napvédő tulajdonságait.

... a bizonyos faktorszámmal ellátott krémek elegendőek

Talán kora tavasszal, vagy télen elegendőek ezek az alacsony faktorszámú, könnyű krémek. De nyáron, amikor erős a sugárzás, inkább kifejezetten a napvédelemre kifejlesztett krémeket válasszuk.

... a ruházat véd a Nap káros sugarai ellen

Sajnos a nagyon erős sugárzás ellen nem véd, ha lenge, könnyű ruhában teszünk egy sétát a Nap sugarai alatt.

... hogy árnyékban nem lehet leégni

Sajnos, egy terebélyes lombozattal bíró fa vagy egy napernyő nem véd a napégés ellen, hiszen a nap sugarai sokszor a talajról, vízről visszaverődve is égethetik a bőrünket.

... a szoláriumozás véd a leégéstől, valamint segít, hogy előbb elnyerjük a kívánt bőrszínt a strandon

Ha alapszínt ad is a rendszeres szoláriumozás, a napégés, illetve a nap káros sugarai ellen nem véd.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.