2017.08.28. 10:29:27 10146 266

Van valami, ami olcsóbb, mint hinnénk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reptéri parkolás díjszabásáról sokáig azt hittük, hogy aranyárban mérik – nem teljesen alaptalanul, hiszen néhány éve még mélyebben a zsebünkbe kellett nyúlnunk, ha a kényelemnek ezt a formáját szerettük volna választani. Viszont ma már megfizethető és ésszerű megoldás a reptér területén parkolni, ezért érdemes megismerni a lehetőségeket.

Repülőtéri parkolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Repülőtéri parkolás

A Budapest Airport területén különböző parkoló zónákat találunk, amelyek nem csak a termináltól mért távolságukban és a díjszabásukban, hanem akár a szolgáltatási körök tekintetében is eltérők lehetnek. A bővített szolgáltatási körök elsősorban a biztonsági szint fokozására vonatkoznak; ha teljes biztonságban szeretnénk tudni a gépkocsinkat, az ilyen zónák megnyugtató választást jelentenek. Ettől függetlenül érdemes elmondani, hogy minden egyes zónára magas szintű biztonsági intézkedések jellemzők a megfigyelő rendszerek alkalmazásától egészen a rendszámfigyelésig. Természetesen érdemes elmondani azt is, hogy a terminál közelében elhelyezkedő zónák díjszabásai magasabbak, így ezek elsősorban rövid időtartamú várakozás esetén nyújtanak kényelmes megoldást. Ha hosszabb időt szeretnénk külföldön tölteni, az esetben a némiképp messzebb található parkolók nyújtanak ésszerű választást – mondja a reptéri parkolás kapcsán a bud.hu szakembere.

  • Parkoló zónát nem érdemes kizárólag az ár alapján választani.
  • Ha nagy csomagokkal érkezünk, kellemetlen élményben lehet részünk a rohanás közben. Ajánlatos időben érkezni, de a transzfer szolgáltatásoknak köszönhetően akár a nagyobb távolságok is 1-2 perc alatt megtehetők egyetlen csepp verejték nélkül.
  • Hosszabb külföldi tartózkodás esetén tehát nincs okunk ódzkodni a távolabbi „holiday” parkolóktól abban az esetben sem, ha több csomaggal rendelkezünk.

Egyes zónák esetében maximális biztonsági intézkedésekkel találkozunk. Jellemzően a Business parkoló zónára jellemzők a kiemelt biztonsági intézkedések. Nem csak a technikai megoldásoknak köszönhetően tudhatjuk teljes biztonságban a gépkocsinkat, hanem a kiemelt ügyfélszolgálatnak köszönhetően is nyugodtabban utazhatunk. Akár hetekre is magára hagyhatjuk a gépkocsinkat, nem kell attól tartanunk, hogy a hazaérkezés után feltörve találjuk. Ez a fajta biztonság igazán megnyugtató tud lenni, hiszen a pihenés során eszünkbe sem fog jutni, hogy baj érheti a hőn szeretett járművünket.

Érdemes elmondani, hogy a Budapest Airport nem csak a biztonság tekintetében igyekszik prémium szolgáltatásokat biztosítani. Egyre több úgynevezett XXL parkolóhellyel találkozunk, amelyek az egyterűek, minibuszok és nagyobb gépjárművek számára nyújtanak megfelelő parkolási lehetőséget. A reptér szakemberei fontosnak tartották, hogy egyre több ilyen nagyméretű parkolóhely álljon rendelkezésre, ezért ma már a legtöbb zónában találunk ilyen helyeket. Érdemes elmondani, hogy ezekre a gépjárművekre a méretük ellenére ugyanolyan díjszabás vonatkozik, mint a klasszikus méretű gépkocsikra.

A reptér vezetősége rengeteg erőfeszítést tett azért, hogy a reptéri parkolás egyre népszerűbb legyen és egyre többen éljenek ezzel a lehetőséggel. Többek között bevezette az 5 percet nem meghaladó ingyenes parkolási lehetőséget, amit naponta két alkalommal vehetünk igénybe. Érdemes elmondani, hogy a rendszámfigyelő rendszer azonosítja az ingyenes periódusokat is, így az átparkolással járó ügyeskedés nem vezet eredményre. Az ötperces lehetőség azonban nagyszerű lehetőséget jelent a tisztességes felhasználásra; ennyi idő bőven elegendő a csomagok ki- és bepakolásához, illetve a köszöntéshez és búcsúzáshoz, ha a szeretteinket visszük ki a reptérre.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...