2022.02.24. 09:30:00 6985 233

Válj a hőmérsékletszabályozás mesterévé egész éven át!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hőmérsékletszabályozás egyetlen célja az, hogy télen és nyáron is kellemes hőmérséklet uralkodjon a lakásban. Amikor a külső hőmérséklet változásának hatására a belső légtér hőmérséklete is csökken vagy melegedni kezd, hajlamosak vagyunk rátolni a fűtésre, vagy éppen túlságosan lehűteni a lakást. Ezt pedig nem csupán a pénztárcánk bánhatja, hanem egészségünkre nézve is káros hatással lehet!

Hőmérsékletszabályozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hőmérsékletszabályozás

Az ideális hőmérséklet egyéni preferencia kérdése, amit legkönnyebben termosztát segítségével tarthatunk fent. A termosztát beállításai a ház sajátosságaitól, az évszaktól és a személyes szokásainktól függenek. Az optimális hőmérsékleti tartomány meghatározásával az energiatakarékosság mellett életminőségbeli javulás is előidézhető.
Biztosan egyetértesz azzal az állítással, hogy amikor távol vagyunk otthonunktól, akkor pazarlásnak számít a lakás fűtése vagy hűtése. A lakásban tartandó hőmérsékletek okos beállításával évi akár 10% is megtakarítható a hűtési és fűtési költségekből.

Mit vegyél figyelembe a benti hőmérséklet szabályozásakor?

A szellőztetés: Ennek fontosságát sokan alábecsülik a téli hónapokban, holott a szezonális megbetegedéseket okozó kórokozók csökkentésére is szolgálna a hideg és friss levegő beengedése. Szintén a belső levegő minőségének megőrzésére szolgál a szellőzők és a légcserélő rendszer rendszeres karbantartása.
A páratartalom: A hideg, ám jellemzően szárazabb levegő a párolgás révén csökkenti a testhőmérsékletet, ezáltal a levegő hőmérsékletét még hűvösebbnek fogjuk érezni. Párás napokon hordozható klímaberendezéssel csökkenthetjük otthonunk levegőjének páratartalmát.

Hőmérsékletszabályozás a hidegebb hónapokban

Tartsuk szem előtt, hogy minél kisebb lesz a különbség a külső és a belső hőmérséklet között, annál takarékosabb lesz a fűtés költsége. Természetesen ne fázzunk a lakásban, de figyeljünk arra, hogy kevésbé intenzíven fűtsünk akkor, amikor elmegyünk otthonról vagy alszunk.

Hőmérsékletszabályozás a melegebb hónapokban

A nyári hőség alatt tapasztaljuk ki, hogy hány fokkal kell lejjebb állítanunk a termosztátot, az energiamegtakarítás céljából, amennyiben légkondícionálót használunk. Ekkor is érdemes követni azt az elvet, hogy ha nem tartózkodik senki sem otthon, akkor kevésbé intenzív legyen a hűtés.

A programozható termosztát megszabadít minket a hőmérsékletszabályozás mindennapos gondjától, így vegyük rá magunkat arra, hogy rendesen megismerjük a készülék minden beállítható opcióját.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában