2023.03.01. 17:15:00 6890 280

Vakarom, kaparom... Le a régi tapétával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha most arra vársz, hogy létezik olyan csodaszer, ami kézi beavatkozás nélkül leszedi a falról az egész tapétát, sajnos rossz hírünk van. A vakarás és a kaparás nem úszható meg. De! Sokat könnyíthet a folyamaton egy jól bevált trükk!

Tapéta eltávolítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tapéta eltávolítása

Gondolj csak bele, mitől is marad fent a tapéta a falon? Úgy van, a tapétaragasztótól! Hogy is várhatnánk el attól az anyagtól, amelyik évtizedekig képes a falon tartani a tapétát, hogy aztán varázsütésre engedje is el azt? Ezt a köteléket, azaz a ragasztót, oldani kell!

Habár lehet kapni a festék- és barkács áruházakban kimondottan tapétaragasztóhoz kifejlesztett oldószert is, még mindig a házilag készített ecetes keverék a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás erre a feladatra.

Mielőtt a tapétát lespricceljük az ecettel fele-fele arányban kevert vízzel, készüljünk fel a padló védelmére! Akár szőnyeg, akár járólap, vagy (laminált) parketta takarja a padlót, megérdemli, hogy elzárjuk azt az ecetes víztől: Rakjunk le egy sor kartonpapírt és egy réteg vastagabb fóliát is, és mindegyiket ragasszuk körbe, hogy ne folyjon be alá a folyadék.

Amikor ezzel készen vagyunk, egy szórófejes flakon segítségével juttassunk fel a falfelület egy részére a plafontól lefelé haladva az ecetes keverékből úgy, hogy az jól áztassa el a tapéta anyagát. Hagyjuk egy ideig hatni, majd egy spatula segítségével kezdjük el leválasztani a tapétát a faltól.
Miután a tapéta kisebb-nagyobb darabokban, de lejött, foglalkozzunk a falon maradt ragasztómaradék eltávolításával is. Amennyiben egyenletes, festett felületre volt a tapéta ragasztva, sokkal könnyebb dolgunk lesz, mint amikor egyenetlen felületű falról próbáljuk meg eltávolítani a tapétát.

Hogy gyorsabban menjen a munka, tárazzunk be a kedvenc zenéinkből jó pár órányit, hívjunk néhány segítő baráti kezet, és rendeljünk egy jó nagy családi pizzát!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...