2018.08.23. 16:25:56 10237 302

Vajon ki lehet az 5 legokosabb ember a Földön?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy akiknek magasabb az IQ-juk, azok agyi képességei nem hanyatlanak olyan gyorsan és olyan mértékben, mint azoknak, akiknek jóval alacsonyabb az intelligencia hányadosa? Hatalmas világunkban szinte ismeretlenül élnek azok a személyek, akik intelligencia terén kitűnnek közülünk.

IQ - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com IQ

Mi most a tavalyi híradások alapján legokosabbaknak kikiáltott személyek közül mutatnánk be az 5, talán legintelligensebbet.

Megmered tippelni, hogy a legokosabbnak tartott egyén milyen magas IQ-val rendelkezhet?

5. Christofer Langan

Az USA legintelligensebb emberének tartott férfi IQ szintjét 196-212 közé teszik. Ha a neve nem is mond semmit, de az egész világon ismert modellje ismerősen csenghet a fülünknek. Az elme és a valóság közötti kapcsolatot írja le a világegyetem kognitív-elméleti modelljében.

4. Dr. Evangelos Katsioulis

A görög orvos és pszichiáter a World Intelligence Network munkatársaként nagyon eredményesen munkálkodott évekig. Életcéljai között szerepel, hogy felkarolhassa a tehetséges görög fiatalokat. A „hazafias” doktor intelligencia szintjét 200-ra becsülik.

3. Kim Ung-Yong

A kínai professzor igazi nyelvi tehetség, hat különböző nyelvet beszél. Ezek közül többet már pár éves kora óta, méltán emlegették csodagyerekként! Már tiniként a NASA szolgálatába állt, hogy azután Szöulban ledoktorálhasson. IQ: 210.

2. Christofer Harita

A jelenleg is a NASA-nál dolgozó kutató a Marson való kolonizáció lehetőségeit vizsgálja. Hiába tanít asztrofizikát, igazán a matematikai problémák megoldásában leli örömét. Új elmélete forradalmasította az egész számítási rendszert. Becslések szerint intelligencia szintje minimum 220!

1. Terrence Tao

Már 9 évesen főiskolai hallgató volt, és 20 évesen megszerezte Princetonban a doktoriját. Számos díja mellett talán legjelentősebb a 2006-ban elnyert Fields érem, amit a matematikatudomány Nobel-díjának is neveznek. A fizika terén is jeleskedő matematikaprofesszor intelligencia hányadosa 225-230 közé tehető!

Forrás: celebsland.com/top-10-most-intelligent-people-in-the-world

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját.

Kiderült! Ettől boldogok az emberek

A boldogság azok közé a fogalmak közé tartozik, amit egyénenként mindannyian meg tudunk élni, átadni, kézzelfoghatóvá tenni viszont annál nehezebben. Általában egy olyan pozitív érzelmi állapotként szoktuk definiálni, ami által elégedettséget, örömet, nyugodtságot érzünk. Arról viszont nem vagyunk meggyőződve, sem meggyőzve, hogy ez az állapot az egyén életében folyamatossá válhat.

A hármas típusú diabétesz, a MODY, a gyerekeket és a fiatalokat érinti

Nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young). Mivel a kórkép különböző formáinak hátterében öröklődő génmutációk állnak, kialakulásának esélye jóval nagyobb azoknál, akiknek családjában korábban előfordult már ez a típusú cukorbetegség. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján diagnosztizált gyerekkori diabétesz esetek 2-3 százaléka tartozik ebbe a csoportba.