2019.07.09. 15:42:14 8362 296

Űzd el a hátfájást! - Tippek hátfájás ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ülőmunkát végzők rendszeresen találkoznak derék, hát és nyak területen jelentkező fájdalommal – hiszen többségében rossz tartással indulunk neki a napjainknak, így a terhelés üléskor nem a megfelelő pontokra érkezik. Ennek köszönhetően nehezebbé válnak a napok, de akár hosszútávú problémák kialakulásához is vezethet.

Hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hátfájás

Mivel űzhetjük el a hátfájást, ha nem tudunk minden másnap masszőrhöz menni? Hoztunk néhány tippet, amivel véget vethetsz a fájdalmaknak!

Reggeli diadal – nyújtózkodás

Ébredés után pár perccel egy jól eső nyújtózás remek napindító. Nem véletlenül esik jól; reggelre a mozgás hiány miatt merevebbé válnak az izmaink, elmacskásodnak az ízületeink. Egy alapos nyújtózással rugalmasíthatjuk őket, kicsikét felpezsdítve a keringést is. Tehát ne dobjuk az izmainkat egyből a mélyvízbe, készítsük fel őket a napra egy alapos, jól eső nyújtással.

Leszámolás a rossz szokásokkal

A túlterhelt félvállas táska jobban megviseli a gerincet, mint gondolnánk. Manapság jópofa, nőies, csinos háti retikülök közül válogathatunk, így egyensúlyba hozva a terhelést. Ugyanakkor azt is tartsuk szem előtt, hogy a szükséges dolgok is eleget nyomnak, nem kell fölösleges holmikat magunkkal hurcolni nap, mint nap. Keresztbe tett lábat szintén felejtsük el, megcsavart gerinccel ülni órák hosszat naponta ugyanis szintén nem egészséges. Ha az illem úgy kívánja (például szoknyában vagyunk), válasszuk inkább a hercegnő ülést. Az irodai eszközök beállítása is fontos: a szék elég magas legyen, hogy derékszögben lehessen a lábunk, ne pedig a szék alá behúzva. Az asztalra fektetett kezünk ne emelje meg a vállunkat, a monitor szemmagasságban és minimum karnyújtásnyi távolságban legyen, ne kelljen lefelé vagy túl közelről néznünk egész nap.

Megfelelő sportválasztás

Akár az ülőmunka, akár erőteljesebb igénybevétel esetén, de még akkor is, ha egyszerűen csak megelőznénk az időskori bántalmakat érdemes gerincjógát iktatnunk a heti programjaink közé. Nagy előnye, hogyha elsajátítjuk a mozdulatokat és megtanuljuk, mire figyeljünk a jóga közben, akkor szinte bárhol, bármikor, eszköz nélkül elvégezhetjük a gyakorlatokat. Szintén nagy segítség lehet hosszútávon, ha olyan edzéseket is beütemezünk, amik megerősítik a vázizomzatot. Barátkozzunk például a TRX-edzéssel, ahol a saját testsúllyal, -tehát mindenki a saját testének megfelelő erőkkel- tudunk dolgozni.

Odafigyelés

Írd fel magadnak jól látható helyre, hogy ülj megfelelően! Ahányszor rápillantasz, húzd ki magad derékból, hátra és lefelé húzott vállakkal folytasd a munkát. Egy idő után a cetlire nem lesz szükséged, magadtól is eszedbe jut majd, hogy megint görnyedve ülsz. A fenti edzéseknek köszönhetően meglesz az erő az izmaidban, hogy átszokj a helyes tartásra. Az is segíthet, ha picit behúzod a hasad. Ez ugyanis automatikusan egyenesebb tartásba kényszeríti az testedet.

Ne feledd, megelőzni mindig könnyebb! De elűzni sem lehetetlen..

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...