2016.02.13. 10:59:33 9502 268

Űzd el a „bűzt”! – Tippek szagos ruhák ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, anno a nagy „dohányzási tilalom” előtt a péntek, szombat esték kocsmazajjal átitatott baráti beszélgetéseit csupán egyetlen dolog árnyékolta be: a dohányfüst, ami makacsul „beépült” hajszálainkba, ruhánkba, kabátunkba. Utána napokig cipeltük magunkon a vidám este ilyenfajta emlékeit.

Szagos ruhák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szagos ruhák

Nyáron azért valamennyivel egyszerűbb volt a helyzet, de télen, a nagykabát miatt nehezebb volt megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Végülis nem moshatta az ember hetente kétszer, háromszor (négyszer, ötször…) a nagykabátját.:-)

Változó idők

Szerencsére, manapság ez már annyira nem okoz problémát, mivel az ember „kocsmázási” szokásai is megváltoztak (vagyis eltűntek:-)), illetve - ahogy már említettük - a dohányzási szabályok is módosultak. Ám ha társaságunkban rágyújtanak, esetleg egy finom éttermi vacsora elfogyasztása után nem csak ízélménnyel gazdagodtunk, hanem az étterem „illatát” is magunkba szippantottuk, vagy a szórakozóhelyét, ahol valamilyen jeles eseményt ünnepeltünk, a ruhánkba, kabátunkba ivódott szagtól minél előbb szabadulnánk. De mégis hogyan?

Szagűző praktikák

Ecet, nem csak a savanyúságokhoz

Kicsit körülményes megoldás, de elég hatásos lehet. Forralj fel egy nagyobb edényben vizet, tegyél bele néhány kanál ecetet és akaszd a főzet fölé a szagtalanítani kívánt ruhákat. Nagyjából egy óra”lógás” után újra szalonképesek lesznek a ruhadarabok.

Az otthon melege

Ez a megoldás valamivel egyszerűbb lesz. Míg nyáron igénybe vehetünk „napenergiát” is, addig télen csak a fűtőtestre támaszkodhatunk. A kissé „szagos” ruhadarabokat, kabátot akaszd a radiátor fölé. A meleg lassanként „elszívja” a ruha kellemetlen illatát. Ugyanígy működik a Nap is, ám akkor arra azért vigyázni kell, hogy a természet „radiátora” nehogy kiszívja a ruhák színét.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...