2015.05.05. 17:18:08 10473 205

Utazás akár féláron, kényelmesen – Mi is az a telekocsi?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha reggel végig sétálok az utcán, és bekukkantok az autókba, többnyire egy személyt látok a kocsiban. A sofőrt. Így állnak szépen a dugóban, egyesével. Érthető az ő oldaluk is, ha van autójuk miért ne használnák, a tömegközlekedés koszos, zsúfolt, pontatlan stb, stb. Ezerszer hallgattam végig ezeket az érveket, de azt is tudom, hogy egyedül kocsikázni luxus. Ezt a problémakört lovagolja meg a telekocsi szolgáltatás.

Telekocsi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Telekocsi

Röviden a lényeg: Utazni tervezel A városból B városba (vagy akár városon belül), autóval. Soknak tűnik az útiköltség, és jó lenne hasonló úticéllal rendelkező utasokat szerezni magad mellé. Felhívod a barátaidat és ismerőseidet, nem akarnak-e veled menni. Legalábbis eddig ezt tetted volna, de az internet korában még ennél is egyszerűbb.

Regisztrálsz az oszkar.hu-n, meghatározod a tarifád, hogy hány szabad helyed van, és hogy mikor indulsz, hova mész. Vársz, hátha becsatlakozik valaki hozzád.

Utasként pedig keresgélsz a regisztrált autósok között. Az egész közösségi alapon működik, a sofőröket pontozzák, a rendszer nyomon követhető és biztonságos.

Az utasnak jó, hiszen valószínűleg olcsóbban utazik, mint a vonaton vagy legalábbis azonos áron. Több közlekedési eszközből választhat, vannak olyan városok, ahonnan szinte 10 percenként indul valahova kocsi. A sofőrnek is jó, hiszen jelentős költséget takaríthat így meg. Egyszóval igazi win-win helyzet. Persze csak akkor, ha megbízható emberek találkoznak, hiszen a rendszer üzemeltetők minden jó akarata ellenére, becsúszhatnak apró gikszerek. Itt jön képbe az értékelés: csak megbízható sofőrt válasszunk, akit minden szempontból jóra értékeltek.

Aki vállalja a kockázatot, az mindenképpen jól járhat, és ha egyszer kipróbáltad, ugyanúgy ellenőrzöd majd a telekocsi menetrendeket, mint a vonatokét vagy buszokét.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.