2015.04.05. 14:00:00 9867 339

Ússzon fényárban a kerted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz első hónapjának már vége, talán áprilisban már az időjárásban is meglátszik, hogy az éledő természet évszakjában járunk. Alig néhány hét, és itt a nyár, a pihenés, a feltöltődés és a kerti partik ideje. Ha szereted az éjszakába nyúló borozgatásokat, beszélgetéseket a kertedben, javíthatsz a hangulaton a jó (meg)világítással.

Úszó lampion - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Úszó lampion

Nemcsak praktikus

Kertünk meg- illetve kivilágítása nemcsak gyakorlati szempontból fontos, hanem különleges hangulatot is varázsolhatunk segítségével. Nézzük, mit, hogyan, hol érdemes „reflektorfénybe” helyezni, és mit jobb, ha sejtelmes homály borít.

Beszélgessetek „világosan”

A kert azon része, mely a közös evések és a nagy beszélgetések, nevetések helyszíne, mindig legyen jól megvilágítva. Az „általános” udvari világítás mellett jól jöhet még ide több kisebb fény is. Beszerezhetünk egy kültérre is alkalmas asztali vagy állólámpát, de az olaj-vagy viharlámpa, vagy a fáklya is jó választás lehet.

Hogy lásd, hova lépsz

A kerti út megvilágításának több funkciója is lehet. Egyrészt természetesen ez biztosítja, hogy ne a sötétben botorkáljunk, esetleg elessünk a különböző akadályokban. Több fény kisebb távolságban elhelyezve egymás mellett kitűnő megvilágítást ad a felszínnek és elkerülhető vele a világos és a sötét zavaró váltakozása. Másrészt formát is ad kertednek, megmutatja annak méretét.

Reflektorfényt a növényeknek is!

Ha van egy pompás növényed, vagy úgy érzed, kedvenc fád vagy bokrod még nagyobb figyelmet érdemel, nyugodtan világítsd meg. Akár a fent írt módszerek valamelyikével, de egy kisebb fényszóró is ráirányíthatja kedvencedre a figyelmet.

Dobd fel az estét!

Tedd még hangulatosabbá az esti kerti vacsorát, partit néhány kerek vagy négyzet alakú padlózatvilágítással, úszó „fénnyel”, vagy akassz a fákra lampionokat. De ne feledd: megvilágítás esetén a kevesebb több: az ülőrészt, a járdát megvilágító lámpa mellé elég a néhány, félhomályt teremtő mécses, apró lámpa, lampion. Ne törekedjünk a nappali fényre!

Néhány tipp a biztonságodért

Ahogy a lakásban, úgy a kertben is nagyon fontos odafigyelni, hogy a megvilágításra használt eszközeink biztonságosak legyenek.

Már a kert kialakításánál tervezd el, milyen lesz a számodra megfelelő világítás, az ehhez tartozó vezeték- és kábelrendszer.

Ha már megvan a kert elrendezése, egy zseblámpával járd körbe, melyik fény hova kerüljön.

Számolj a fákkal, bokrokkal is! Ők gondoskodhatnak a vonzó effektekről. Figyelj oda, hogy mindenhez biztonságos módszert, eszközt válassz!

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szavazz a receptjáték versenyzőire! Az első étel: narancsos csirkemell falatkák

Indulhat a szavazás! A héten különösen szükségünk van rátok, főleg a karácsonyi receptjáték nevezőinek, akiket támogathattok a recept melletti szív megnyomásával, cikkeik megosztásával. Akinek a receptje mellett a legtöbb szív összegyűlik, az kapja majd az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelést, amellyel már versenybe is szállhat a fődíjért a december 14-i nyereményjáték sorsoláson.

Túl az édességtengeren – Mi kerülhet még az adventi naptárba?

Boltban vásárolod, vagy éppen kézzel készíted az idei adventi naptárt? Bármelyik verziót is választod, a belevalókat variálhatod kedvedre, ha ebben az évben úgy döntesz, édesség helyett inkább valami mást rejtenél el az egyes napokhoz. Íme, néhány ötlet, a csokin túl!

Igaz, hamar sötétedik, de ne legyünk depressziósak!

A tél és a karácsonyi ünnepek elég ellentmondásos időszaknak tekinthetők az emberek életében. Egyrészt a hideg ellenére megvan a maga szépsége és hangulata ennek az évszaknak. Másrészt a nyárral és az ősszel véget ér a napsütötte, vidám és hosszú nappalok sora, ami hát, valljuk be, elég fájdalmasan érint sok mindenkit. A gyerekek is nehezen viselik a bezártságot, hiszen tele vannak energiával, amit a szabad levegőn sokkal egyszerűbb levezetni és kiélni. Így viszont a négy fal közé kényszerülve nem csak nekik, de a szüleiknek is elég nehéz az életük. Hogyan éljük túl a hosszú, téli, sötét estéket?