2020.05.06. 16:59:16 7999 278

Unod a lakást? Újítsd fel a padlót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel egy minden helységben jelenlévő felületről beszélünk, kijelenthetjük, hogy alapjaiban meghatározza egy lakás belső megjelenését a padló. Ha elkopott, elhasználódott, mindig is csúnya volt, tönkrement vagy nem elég praktikus, ideje neki állnunk a renoválásnak. Nem olyan ördöngös, mint amilyennek elsőre hangzik!

Laminált padló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Laminált padló

Már egy függöny vagy szőnyeg is gigantikus változásokat tud hozni a belsőtérbe, tehát nyilvánvaló, hogy a padló még többet ad a képhez – vagy éppen vesz el belőle. Esztétikai szempontok mellett praktikus okokból is irtózhatunk a meglévőtől. Például, ha fehér színű padlónk van és fekete macskánk.

Hidegburkolat más színben feltüntetve

Annyit voltál otthon, hogy volt szerencséd feltérképezni a padló összes hibáját és még a színét is megutáltad? Megértjük. Elő hát a kedvenc online-rendelős barkács áruházaddal! Padló festésre alkalmas festéket keress, az interneten a pontos használati leírást is megtalálod minden típushoz. Rövid (1 napos) száradási idejű, vízbázisú festékkel jársz a legjobban.

Ez nagyon fontos, mert ha 7 napos száradási idővel rögzülő termékkel kened ki például a vizes helységeket, akkor se fürdés, se …, se kézmosás!

Már pedig most kezet mosni kiemelten fontos!

Első körben, ha minden szükséges holmi megérkezett, maszkoló szalaggal ragaszd le azokat a felületeket (például a falak alja), amiket nem szeretnél összekenni. A „majd vigyázok”, nem megfelelő védekezés. Festésben sem.

Kőkeményen takarítsd le és zsírtalanítsd az átszínezni kívánt felületet, alaposan kitérve a fugákra is. Az alapozás ugyanúgy működik, mint a falfestésnél és pontosan ugyanazt a célt is szolgálja: a festék jobban tapad és jobban fed, kevesebb hibával dolgozhatunk. Ezt követően legalább két rétegben érdemes felvinned a festéket, célnak megfelelő szőrű festékhengerrel. Arra is figyelj, hogy elegendő időt hagyj az egyes rétegeknek a száradásra.

Ha mintát szeretnél festeni, rögzítsd igen stabilan a stencilt az alap réteg száradása után, majd mehet a festés. A sablont csak száradást követően távolítsd el!

Mivel nyilván betartod a játékszabályokat, amiket a vírus helyzet magával hozott, feltételezhetően otthon leszel a száradási idő közben is, és így nem feltétlenül tudod nélkülözni az érintett helységeket. Ezért érdemes sávokban dolgoznod, egy kis egérutat hagyva magadnak a legfontosabb irányokban. Arra azonban figyelj, hogy az egyes sávok rétegei ne legyenek átfedésben, hiszen az a végeredményen is meglátszik.

Csere-bere fogadom, a régit leragasztom

Ha melegre cserélnéd például az amerikai konyha hidegburkolatát, akkor sem kell feltétlenül őrült nagy bontásban gondolkodni. Elsősorban mérd fel, hogy mekkora az a szintemelés, amit még elbírnak az ajtók. Ha van egy centi még az ajtók aljától, akkor gondolkodhatsz ultramodern vinyl padlóban is. Strapabíró, víz- és kopásálló, megjelenésben viszont leginkább a laminált padlóra hasonlít. Klikkes és ragasztós változatokban kapható, de mindkettő igényel aljzatkiegyenlítőt, hiszen a fuga és a járólap közötti szinteltérést ki kell egyensúlyozni valamivel.

Ha az aljzatkiegyenlítés megtörtént, itt is alapozás a következő lépés – a festéshez hasonlóan. Ezt követi a padlólapozás és egy pár nap múlva már úgy használhatjuk az új melegburkolatot, mintha mindig is ott lett volna!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...