2020.05.06. 16:59:16 7337 278

Unod a lakást? Újítsd fel a padlót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel egy minden helységben jelenlévő felületről beszélünk, kijelenthetjük, hogy alapjaiban meghatározza egy lakás belső megjelenését a padló. Ha elkopott, elhasználódott, mindig is csúnya volt, tönkrement vagy nem elég praktikus, ideje neki állnunk a renoválásnak. Nem olyan ördöngös, mint amilyennek elsőre hangzik!

Laminált padló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Laminált padló

Már egy függöny vagy szőnyeg is gigantikus változásokat tud hozni a belsőtérbe, tehát nyilvánvaló, hogy a padló még többet ad a képhez – vagy éppen vesz el belőle. Esztétikai szempontok mellett praktikus okokból is irtózhatunk a meglévőtől. Például, ha fehér színű padlónk van és fekete macskánk.

Hidegburkolat más színben feltüntetve

Annyit voltál otthon, hogy volt szerencséd feltérképezni a padló összes hibáját és még a színét is megutáltad? Megértjük. Elő hát a kedvenc online-rendelős barkács áruházaddal! Padló festésre alkalmas festéket keress, az interneten a pontos használati leírást is megtalálod minden típushoz. Rövid (1 napos) száradási idejű, vízbázisú festékkel jársz a legjobban.

Ez nagyon fontos, mert ha 7 napos száradási idővel rögzülő termékkel kened ki például a vizes helységeket, akkor se fürdés, se …, se kézmosás!

Már pedig most kezet mosni kiemelten fontos!

Első körben, ha minden szükséges holmi megérkezett, maszkoló szalaggal ragaszd le azokat a felületeket (például a falak alja), amiket nem szeretnél összekenni. A „majd vigyázok”, nem megfelelő védekezés. Festésben sem.

Kőkeményen takarítsd le és zsírtalanítsd az átszínezni kívánt felületet, alaposan kitérve a fugákra is. Az alapozás ugyanúgy működik, mint a falfestésnél és pontosan ugyanazt a célt is szolgálja: a festék jobban tapad és jobban fed, kevesebb hibával dolgozhatunk. Ezt követően legalább két rétegben érdemes felvinned a festéket, célnak megfelelő szőrű festékhengerrel. Arra is figyelj, hogy elegendő időt hagyj az egyes rétegeknek a száradásra.

Ha mintát szeretnél festeni, rögzítsd igen stabilan a stencilt az alap réteg száradása után, majd mehet a festés. A sablont csak száradást követően távolítsd el!

Mivel nyilván betartod a játékszabályokat, amiket a vírus helyzet magával hozott, feltételezhetően otthon leszel a száradási idő közben is, és így nem feltétlenül tudod nélkülözni az érintett helységeket. Ezért érdemes sávokban dolgoznod, egy kis egérutat hagyva magadnak a legfontosabb irányokban. Arra azonban figyelj, hogy az egyes sávok rétegei ne legyenek átfedésben, hiszen az a végeredményen is meglátszik.

Csere-bere fogadom, a régit leragasztom

Ha melegre cserélnéd például az amerikai konyha hidegburkolatát, akkor sem kell feltétlenül őrült nagy bontásban gondolkodni. Elsősorban mérd fel, hogy mekkora az a szintemelés, amit még elbírnak az ajtók. Ha van egy centi még az ajtók aljától, akkor gondolkodhatsz ultramodern vinyl padlóban is. Strapabíró, víz- és kopásálló, megjelenésben viszont leginkább a laminált padlóra hasonlít. Klikkes és ragasztós változatokban kapható, de mindkettő igényel aljzatkiegyenlítőt, hiszen a fuga és a járólap közötti szinteltérést ki kell egyensúlyozni valamivel.

Ha az aljzatkiegyenlítés megtörtént, itt is alapozás a következő lépés – a festéshez hasonlóan. Ezt követi a padlólapozás és egy pár nap múlva már úgy használhatjuk az új melegburkolatot, mintha mindig is ott lett volna!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!