2017.12.08. 11:58:26 9613 315

Ünnepi növényeink a mikulásvirágon túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak csodás szezonális szobanövényekkel, mint például a mikulásvirág, vagy fagyöngyös, magyalos dekorációkkal vihetsz ünnepi hangulatot a helyiségekbe! Ezen lehetőségek mellett számtalan, már a párkányodon és virágtartókon régóta ott várakozó virágos növényt is a középpontban helyezhetsz, vagy a klasszikus karácsonyi hangulatú növényekkel vegyítve szintén új szín vihető a miliőbe.

Karácsonyi dekor ciklámennel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi dekor ciklámennel

A „becsapott” hagymások

A hagymákat a nyugalmi állapotuk megzavarásával - azokat világos és meleg helyre téve - virágzásra bírhatjuk!

Amarillisz

Ha az előző virágzás után a megfelelő helyen tároltad a növény hagymáját, akkor biztosan megörvendeztet majd karácsony táján impozáns virágaival.

Jácintok és nárciszok

Bármelyik hagymás növényt választva könnyedén illatosíthatod a kicsinosított szobákat, és még a karácsonyi dekoráció színvilágához is kiválaszthatod a szirmok színét. A fehér virágúak pedig mindenhez illenek.

Nevükben az ünnep

Ami karácsonyi, az pláne passzol az ünnepi asztalra!

Karácsonyi kaktusz

A tengerentúlon is nagyon népszerű növény, ahol is ezt a pozsgást hálaadási kaktuszként ismerik. Ha igazán szerencsés vagy, no meg hűvös és száraz helyen tartod a kaktuszt, akkor tényleg decemberben fog virágot hozni.

Karácsonyi rózsa – Hunyor

Az eredendően halvány rózsaszín virágú növény természetesen még távolról sem a rózsák rokona, ám a tavasz igazi előhírnöke, mivel a tél végét jelezve az elsők közt virágzik ki. Az erdőkben vadon élő növény védett. A kertészetekben azonban már megtalálhatóak a „hó rózsa” különböző nemesített fajták is változatos színben. A korai virágzású hunyorok már decemberben bimbót bontanak.

Meglepő választások

Légy váratlan és egyéni!

Ciklámen

Elegáns, ugyanakkor vidám virágai leginkább piros és fehér színben kapcsolódhatnak az ünnepkörhöz. A levele már önmagában díszes, de szépen fog virágozni egy félárnyékos helyen. Hiába kényes növény, megéri foglalkozni vele. A lényeg, hogy alulról öntözd, és semmiképp sem hideg vízzel.

Rozmaring – „a szegények tömjénje”

A fűszerkert (cserepes) növényét kellemes, üde, kissé a tömjénre hasonlító illata miatt egyre többen emelik be a karácsonyi kompozíciók közé. Bátran ajánljuk mi is!

Forrás: kertlap.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...