2018.06.16. 08:42:43 2367 27

Uniós tárgyalók a megújuló energiaforrások felhasználásának növeléséről állapodtak meg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az uniós intézmények tárgyalói megállapodtak, hogy az Európai Uniónak teljes energiafogyasztása legalább 32 százalékát megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra, hogy biztosítsa a megváltozó globális energiapiacon is az Európai Unió versenyképességét - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Áramszolgáltatás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Áramszolgáltatás | Fotó: 123rf.com

A tájékoztatás szerint az uniós bizottság javaslatában az szerepelt, hogy a megújuló energia aránya 2020-ig 20 százalékra, 2030-ig pedig 27 százalékra emelkedjen, a megújuló források költségeinek jelentős csökkenése azonban magasabb célszámok megvalósítását teszi lehetővé a költségvetések növelése nélkül.

Az uniós jogszabály arra szólít fel, hogy a tagországok fokozatosan szüntessék meg a főként Délkelet-Ázsiából származó pálmaolaj importját, és számolják fel a megújuló energiaforrások felhasználásának a kistermelők előtt álló akadályait.

Az intézkedések segíteni kívánják az Európai Uniót abban, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal csökkentse 2030-ig. Célja egyebek mellett, hogy előtérbe helyezze az energiahatékonyságot, világszinten vezető szerephez juttassa az uniót a megújuló energiák terén, valamint, hogy méltányos feltételeket biztosítson a fogyasztóknak - közölték.

A megállapodás követi a párizsi klímaegyezményben rögzített célkitűzést, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatni kell az erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés legfeljebb 1,5 fokos legyen - tették hozzá.

Forrás: mti.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyakorlati tippek a hulladékmentes életért

A fogyasztói társadalomban elárasztanak bennünket az egyszer használatos műanyaghulladékok. A kényelemért nagy árat kell fizetnie a környezetünknek, az élővilágnak. Szerencsére azonban egyre több környezettudatos ember törekszik olyan életmódosító lépéseket tenni, melyek több szempontból is jótékonynak tekinthetőek.

Ha holnaptól letennénk… – Életünk autók nélkül

A 21. században a saját gépjármű birtoklása kitüntetett helyet foglalt el az emberek életében. Az autó azon kevés modernkori találmány közé sorolható, amely gyökeresen átformálta, átrendezte az életünket. Erőteljes befolyást gyakorol(t) mind az egyének életvitelére, mind pedig a gazdaságra. A kezdetben csak néhány kiváltságos számára megengedhető automobilok idővel futószalagon gyártott, megfizethetővé vált termékekként vittek korábban elképzelhetetlen kényelmet sokak életébe. Mennyire nőttek hozzánk ezek a „fém retikülök”?

Tippek Mosó Masától - Ezeket a hibákat ne kövesd el a mosógépeddel!

Szeretjük a mosógépből kivett, frissen mosott ruha illatát, tapintását. Tételezzük fel, hogy ezt minden mosás után „átéljük”, mert nem áll a dobban órákig a már tiszta ruha, nem felejtettünk öblítőt beletölteni a tartálya, vagyis bocsánat, a tisztán tartott tartályba. Vagyis minden apró hibát elkerültünk, amivel csökkenthetjük a gépünk hatékonyságát!