2017.01.23. 13:15:29 15222 328

Unatkozó cicák – Így segíts, hogy egyedül is feltalálja magát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg az ünnepek alatt kedvenc cicád is a mennyországban érezhette magát, hiszen otthon volt a család, még többet tudtatok vele foglalkozni, addig januártól neki is beindultak a szürke hétköznapok. Reggel mindenki elmegy otthonról, és szegény cicus, társaság és egyéb szórakoztató program híján, otthon unatkozik egyedül.

Cica a lakásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cica a lakásban

Legyünk őszinték, a cicák szépek, a cicák aranyosak, a cicák kedvesek. De az unatkozó cicák igen kegyetlenek tudnak lenni. Mert ha úgy érzik, egyedül hagytuk őket, azt bizony megbosszulják. Függönyszaggatás, a fotel kárpitjának megbontása, a szekrénysor kaparófaként való használata mind e bosszú kiteljesedését szolgálják. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtuk az unalom, tegyünk ellene, hogy otthonunk is egyben maradjon.

Ha elmész otthonról

Azon kívül, hogy ne legyen alkalma unatkozni a cicának otthon, míg mi távol vagyunk, azért néhány dologra még nem árt figyelni. Természetesen legyen elegendő víz és étel a cica előtt, az ablakokat pedig zárjuk. A mérgező növényeket ajándékozzuk el, ha macskánk van, nehogy rossz vége legyen a dolognak. Macskaalomból is legyen elegendő a nap folyamán, így elkerülhetjük a kisebb vagy nagyobb „baleseteket”.

Ezt tedd, hogy a cica ne unatkozzon

Ne feledkezz meg a kaparófáról!

Ha nem szeretnéd, hogy a cica a bútorodon, falon élesítse a körmét, mindenképpen szerezz be neki kaparófát. Hogy csak a „kapirgálásra” szeretnéd, hogy használja ezt az eszközt, választhatsz egyszerűbb terméket is. Ha jó lenne fekhelyként, búvóhelyként is „működtetni” a kaparásra is alkalmas cicajátékot, egész palotákat lehet vásárolni doromboló házi kedvencünknek.

Játék, játék, játék!

A kaparófa mellett a másik fontos kellék, vagy inkább kellékek, hogy ne unatkozzon a cica otthon. Egy kisebb labda, plüss egér, vagy valamilyen macskalogikát karbantartó játék nélkülözhetetlen számukra a magányos napokra.

Szabad a kilátás!

A cicák szeretnek az ablakban üldögélni és onnan figyelni az eseményeket. Pakolj el az ablakokból minden nem odavalót, hogy a cica kiválaszthassa magának kedvenc helyét, ahonnan térfigyelő kameraként nézheti az utca, udvar történéseit.

Egy cica, két cica…

Társaságban nem olyan könnyű unatkozni! Ezért jó, ha a macskádnak van egy párja, akivel egész nap játszhatnak, lefoglalhatják magukat és egymást.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...