2019.05.27. 14:33:22 10257 328

Ültess most szép virágokat a kertbe és élvezd egész nyáron!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz utolsó pár hete nagyszerű időszak arra, hogy előkészítsük a tökéletes nyári pihenést. Ilyenkor előszedjük a kerti bútorokat, letakarítjuk a grill eszközöket és várjuk a jóidőt. Az igazi profik pedig teli ültethetik a kertjüket olyan virágokkal, amik egész nyáron szebbé teszik a kertben töltött pillanatokat. Olvass tovább, hogy megtudd, mit érdemes most ültetned a nyári virágözönért!

Levendula cserépben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula cserépben

Levendula palánták

Bájos lila színű, jellegzetes csábító illatú levendula nagy előnye, hogy meglehetősen igénytelen virág, így sok gond nem lesz vele. A dongóknak és méhecskéknek is nagy kedvence, így ha beporzásra váró gyümölcsfáink vannak, magasabb szinten is jót teszünk vele a kertünknek!

Törökszegfű

Édes kis virágjai egész nyáron színesítik a kertünket, ha rendszeresen és alaposan kielégítjük szomjas kis növényünk vízigényét. Csipkés sziromlevelei elegánsak, egy cseréppel akár a kerti asztal dísze is lehet. Az erős napfényt is kedveli, így jól érzi magát az erkélyen, teraszon is.

Bársonyvirág

Büdöske néven népszerűbb, bár ez a kis gúnynév méltatlan puha szépségéhez. Valódi nyári napsárga színben pompázik egész őszig – jótékony hatása pedig épp a büdöske illatának köszönhető: veteményes közé ültetve elűzi a kártevőket. Törődést különösebben nem igényel, de heti egy-két alkalommal azért locsoljuk meg a kertben is!

Verbéna

Másik nevén vasfű napi 8-10 óra közvetlen napsütésben érzi igazán jól magát. Rendszeres visszavágásnak köszönhetően két három hetente színpompás virágözönnel teszi boldoggá kerttulajdonosát. Csüngő változata függő kaspóba ültetve válik igazán látványossá.

Nyáriorgona

Hosszú fürtökben hozza élénk, lila, fehér, rózsaszín virágait, melyek a lepkék, pillangók kedvencei – épp ezért pillangócserje néven is ismert. Nagyon jó választás nyáriorgonát ültetnünk, ha rövid idő alatt nagyobb, illatos virágokat szeretnénk kertünkben látni. Napfény és tápanyag igénye egyaránt nagy és a tavaszi metszésről se feledkezzünk meg a következő évben!

Mályvacserje

A hibiszkusz e típusa vidám, mediterrán hangulatú virágokat hoz, dús cseréje pedig akár sövénynek is alkalmas. Teraszra dézsában állíthatjuk, itt érdemes nyírni is. Kék, fehér és rózsaszín bimbókat bontó típusai közül válogathatunk.

Leander

Nyári forrósághoz tökéletesen passzol a dúsan virágzó leander. Mediterrán származásának köszönhetően valósággal imádja a napfényt, de vízigénye sem elhanyagolható. Heti egy alkalommal tápoldatozzuk, így még több virággal örvendeztet meg minket. A hideget azonban nem szereti, így ősszel még az első hideg előtt be kell költöztetnünk.

Hortenzia

Dús, vidám virággombócai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egész nyáron virágoznak, ám a meszes talajt nem igazán szeretik, lehetőség szerint inkább agyagos alapokra ültessük. Az agyagos föld nedvesség tartó képessége miatt is előnyösebb, a hortenzia gyökerei ugyanis igénylik a folyamatos nedves közeget. Korareggeli vagy esti órákban locsoljuk, lehetőség szerint lágyvízzel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...