2020.08.24. 15:37:34 10185 248

Tükrök a lakásban – Iránymutatás a feng shui szerint
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A feng shuiban kiemelkedő szerepe van a tükröződő felületeknek, ugyanis a csi-áramlásokat kedvezően tudjuk velük irányítani! Így a megfelelő helyre akasztott tükörrel energiahiányos helyekre tudjuk áramoltatni a csit. Azonban a tükör formája sem mindegy!

Tükör a fürdőszobában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tükör a fürdőszobában

A legtöbb jól szervezett és szépen berendezett otthon akarva-akaratlanul is alkalmazza a feng shui alapelveit. Amikor arra törekszünk, hogy a kellemes hangulat és több természetes fény uralja a teret, nem kerülhetjük el a tükrök át- vagy felhelyezését sem.

Amit jobb elkerülni a tükrök kapcsán:

  1. Ne akasszunk a falra homorú tükröt, mert kicsinyítik, és fejjel lefelé fordítják a képet! Ugyancsak tiltólistán vannak a törött, homályos és mozaiktükrök is.
  2. Soha ne akasszunk egymással szembe két tükröt, mert ezek között meg fog rekedni az energia!
  3. A hálószobában található tükrök sajnálatos módon visszaverik ránk az alvás közben távozó negatív energiákat. A konyhában pedig a tűz elemmel kerül ellentétbe a vizet képviselő tükör.
  4. Semelyik, de főként a bejárati ajtóval szembe se helyezzünk el tükröt, mert így a beáramlani próbáló energia nagy része visszaverődhet.

Erre törekedj tükrök használatánál:

  1. Válassz sík felületű vagy kissé domborúbb tükröt! Ez utóbbi szélesebb képet nyújt, és jobban szét lehet szórni az energiát és a fényt.
  2. Használj a célnak megfelelő nagyságú tükröket! Ha az arcodat szeretnéd benne megnézni, tükröződjön benne az egész fejed. Ugyanígy járjunk el az egész alakot mutatni hivatott tükörnél is, ne vágja el a tükör széle a tükörképünket!
  3. Egy hosszú tükör jó szolgálatot tehet az étkezőasztal szomszédságában, ezáltal megduplázhatod a támogatási körödet. (Bár a kedvező hatás nagyban függ a vendégek személyétől is.)
  4. Fényforrások, főleg gyertyafény megkétszerezéséhez bátran használható tükör. Ki ne szeretne tehetősebb lenni? A folyosók falai szinte kiáltanak egy tükörért, hogy az ott áramló csi kicsit lelassulhasson – Egy a lényeg, az ne a végére kerüljön!
  5. Fő szabályként elmondható, hogy a tükör nem kerülhet mögénk, úgy érdemes íróasztal és kanapé közelében elhelyezni a tükröt, hogy pozitív dolgot lássunk benne ültünkben, és rálássunk a tér azon pontjaira is benne, ami nélküle rejtve maradna.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.