2018.02.09. 09:27:00 26371 526

Tojáshéj és kávézacc, hogy a növényeid jobban bírják!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amikor is szervezetünket feltölthetjük mindazokkal a tápanyagokkal, amikre a megfelelő működéshez szüksége van. Leggyakrabban valamilyen tojásból készült étellel és kávéval indul a nap. Az emberekhez hasonlóan a növények is igénylik a vitalizálást, méghozzá a nagyon is hasonló tápanyagok pótlásában lehetünk a segítségükre. Ezért ne dobd ki a tojáshéjat és a kávézaccot sem!

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Nitrogént a termőföldbe, kávézaccal!

A használt őrölt kávéval már nem lesz sok tennivaló a felhasználás előtt, hiszen csak ki kell szárítani. Ha már elpárolgott belőle a nedvesség, oszlass el egy evőkanál vagy egy csésze segítségével belőle a növényeid szára körül a virág- vagy termőföldbe.

Miután kihelyezted a kávézaccot a földre, csak utána öntözd meg a növényeket, hogy megkezdődhessen a nitrogénképződés.

Néhány gyakori növény, amelynek különösen szeretik a nitrogén rájuk gyakorolt hatását:

Paradicsom, rózsabokrok, rododendron, körömvirág, tulipán, nárcisz és mindenféle gyümölcsfa.

Erősítsd meg növényeidet kalciumban gazdag tojáshéjjal!

Miután megmostad a tojáshéjat, belülről is, hagyd megszáradni pl. a radiátor közelében. A megszáradt héjat törd porrá, és már használatra kész is. Szobanövények, kerti virágok és mindenféle fa köré szórhatsz belőle, hogy a porrá zúzott tojáshéjban található kalcium a termőföldbe jutva táplálni tudja a növényeket.

A fenti két konyhai hulladékunkat használhatod egymáshoz keverve, vagy szerves házi komposzttal együttesen is. Rövid használatot követően is észre fogod venni, hogy a növények gyorsabban növekednek, egészségesebbek lesznek, ezáltal könnyebben hoznak virágot vagy növesztenek gyümölcsöket.

Forrás: hunker.com/12614818/fertilizing-plants-with-coffee-grounds-and-eggshells

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...