2015.10.02. 11:13:23 4998 152

Több ezer autó eladását függesztette fel a VW Nagy-Britanniában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felfüggesztette négyezer új, dízelmotoros személyautó eladását Nagy-Britanniában a Volkswagen.

Volkswagen | Forrás: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Volkswagen | Forrás: wikipedia.org

A német autógyár brit részlegének csütörtöki bejelentése szerint lehetséges, hogy az érintett járművekbe is beszerelték azt a szoftvert, amely laboratóriumi körülmények közepette a napi használatnál jóval kedvezőbb károsanyag-kibocsátási értékeket jelez.

Az eladások felfüggesztése a Volkswagen személyautók mellett a dízelmotorral felszerelt Audi-, Seat- és Skoda-modelleket is érinti.

A Volkswagen szerint ideiglenes intézkedésről van szó, és a piacról most kivont járműveket ismét meghirdetik értékesítésre, amint a cég szervizeiben a szükséges átvizsgálások lezajlottak.

A vállalat brit részlegének adatai szerint a VW vagy valamelyik érdekeltsége által Nagy-Britanniában már eladott dízeljárművek közül 1,19 millióba szerelték be a teszteredmény-hamisítási botrányt kirobbantó szoftvert.

A Volkswagen korábbi bejelentése szerint világszerte 11 millióra tehető azoknak az autóknak a száma, amelyek elektronikus rendszere tartalmazza ezt a szoftvert, vagyis ennek alapján az összes érintett jármű tíz százalékát Nagy-Britanniában értékesítették.

A Nagy-Britanniában már forgalomba helyezett autók tulajdonosait a cég a következő hetekben kezdi folyamatosan értesíteni arról, hogy mikor vihetik kocsijukat a legközelebbi márkaszervizbe átvizsgálásra.

Az Egyesült Államokban - amelynek hatóságai a csalást leleplezték - félmillió ilyen járművet adott el a német vállalat.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...