2018.03.06. 08:16:35 13788 387

Tízmilliárd forint pályázható családbarát szülészetek kialakítására
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Családbarát szülészetek kialakítására pályázhatnak intézmények tízmilliárd forint keretösszegben - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

Újszülött a szülészeten - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött a szülészeten

Novák Katalin közölte, a pályázatot azért hirdették, hogy a Magyarországon működő 78 szülészeti osztály a lehető legmegfelelőbb legyen az édesanya, az édesapa és az újszülött számára, ezzel is hozzájárulva a pozitív szülésélményhez.

Úgy fogalmazott, egy rossz szülésélmény eltántoríthatja a párokat további gyermek, gyermekek vállalásától, és egy szülés körül számtalan olyan körülmény van, ami befolyásolható. Ilyen például az, hogy az anyának biztosítani kell a természetes szülésélményt úgy, hogy a folyamat a legbiztonságosabb legyen - tette hozzá az államtitkár.

Mint mondta, ezzel a döntéssel még egy lépést tehet a kormányzat a családbarát Magyarország irányába.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hozzátette, az intézmények pályázhatnak a szülészetüket érintő infrastruktúra-fejlesztésre, vagy tanfolyamokra, képzésekre küldhetik a munkatársakat.

Mint mondta, erősebbé szeretnék tenni a várandósgondozást, a szülésfelkészítést, szeretnék, ha minden intézmény megszerezné az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF kritériumainak megfelelő "bababarát" intézményi státuszt. Továbbá azt is el szeretnék érni, hogy a szülészeteken dolgozók minél több képzésben, továbbképzésben vegyenek részt.

A pályázatot néhány héten belül kiírják, azok elbírálásába bevonják a civileket is.

Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet programvezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, támogatni kell a szülőket abban, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, ezért támogatni tudják a kormány elképzelését.

Egyúttal közölte, hogy a Magyar Kórházszövetséggel együttműködve elindították a Családbarát kórházi osztály díjat, a "jó gyakorlat" népszerűsítéséért.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...