2018.09.02. 11:00:57 15219 450

Tisztítsd meg kívül is, belül is a mosógéped!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg ő rendületlen mos, és azért van, hogy mi tiszta és illatos ruhákban járjunk, addig valamiért az ő tisztításáról általában elfeledkezünk. Pedig nem kellene! Hiszen ahhoz, hogy még sokáig jól működhessen, a belerakott ruhák makulátlan tisztaságúak, és kellemes illatúak legyenek, nem árt egy kis odafigyelés!

Mosógép tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosógép tisztítása

Nem értjük, miért és hogyan keletkezhetnek szennyeződések, kellemetlen szagok a mosógépünkben, hiszen tiszta ruhaneműk kerülnek ki onnan, tiszta vízzel mosunk… Persze, ez igaz is, de! Nem mindegy például a programok hőmérséklete amiket rendszeresen használunk! A 30, 40 ⁰C-os programok nem csak a baktériumokat, egyéb szennyeződéseket nem fogják eltávolítani, hanem a mosógépdobban, mosószertartályban lerakodódott mosószermaradványokat sem. A mosószer mellett az olyan „piszkok”, mint haj, szőr, egyéb szöszök is összegyűlhetnek a gép dobjában, lefolyócsőben, amik egy idő után szintén „szagosodáshoz” vezethetnek. A kellemetlen illatok nem csak a gépben, de egy idő után a ruháinkon is megmaradhatnak. Talán az sem meglepő, hogy a maradék, dobban, mosószertartályban, az ajtónál lévő gumitömítésnél összegyűlő, és ott pangó víz sem áll a tiszta, kellemes illatú mosógép és ruhák szolgálatában. És akkor még a penészről nem is beszéltünk!

Mit tehetünk a szennyeződések, szagok ellen?

Csak egy kis odafigyelés, és máris megoldódnak a fenti problémák!

Tárd ki!

Ne csak a szíved:-), hanem minden mosás után a mosógép ajtaját is, hogy elpárologjon a dobban felgyülemlett pára.

Törlést!

Időnként kívül is töröld át a gépet! Nem csak a felgyülemlett por miatt, hanem a ráfröccsenő mosószer-, illetve öblítőmaradványok eltávolításának céljából!

Jöhet a nedves rongy!

Egy kis ecettel, persze! Ezzel töröld át a gép belsejét, különös tekintettel az ajtónál lévő gumigyűrűre, illetve az itt lévő résekre!

Erről se feledkezz meg!

A mosószeres tartályt is szedd ki, és takarítsd ki a helyét is, illetve magát a tartályt is!

Ezeket vesd be a tiszta mosógép érdekében!

Persze, most már létezik mosógép tisztító szer is, de ha a hagyományos, házi módszereknél maradnánk, ezeket vethetjük be!

Nem csak a mosogatógépbe!

Ha van mosogatógéped, akkor az ennek tisztítására használt tabletta itt is bevethető! Futtass le egy 90-95⁰C-os programot, így a bacik, de vízkő is eltűnik.

Nem csak tisztaság, de friss illat is marad utána!

Kitalálod, mi lehet ez a csodaszer? Naná, hogy a citrom, illetve a citromsav. Csak dobjunk a dobba a boltokban is beszerezhető citromsavból 5-8 evőkanállal a mosógép dobjába, indítsunk el egy magas hőmérsékletű, 90-95⁰C-os programot, és hagyjuk, hogy hasson ez a csodaszer! A vízkövet, bacikat eltünteti!

És ami nem hiányozhat!

Naná, hogy az ecet! Meg egy kis szódabikarbóna! Tegyél a porból kb.5 dekagrammot a mosóporos tartályba, fél deciliter ecetet pedig az öblítős fakkba. Indíts el egy 60⁰C-os programot, és várd, hogy ez a keverék megtisztítsa a géped! De csak ecettel is működik a dolog, kerüljön a folyadékból a dobba és a mosószeres tartályba is! Természetesen mindegyik tisztítóprogramnál üresben, vagyis ruhák nélkül indítsuk el a mosógépet! Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Elég volt a forróságból? – Hűtsd le magad filmekkel!

Imádjuk a nyarat, nem arról van szó, de azért jóból is megárt a sok! A forró napok testünket, lelkünket megterhelik, és már alig-alig van az a hideg ital, fagyi, vagy jégkrém mennyiség, amivel le tudnánk hűteni magunkat. És már a vízparton sem az igazi!