2018.09.02. 11:00:57 15053 449

Tisztítsd meg kívül is, belül is a mosógéped!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg ő rendületlen mos, és azért van, hogy mi tiszta és illatos ruhákban járjunk, addig valamiért az ő tisztításáról általában elfeledkezünk. Pedig nem kellene! Hiszen ahhoz, hogy még sokáig jól működhessen, a belerakott ruhák makulátlan tisztaságúak, és kellemes illatúak legyenek, nem árt egy kis odafigyelés!

Mosógép tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosógép tisztítása

Nem értjük, miért és hogyan keletkezhetnek szennyeződések, kellemetlen szagok a mosógépünkben, hiszen tiszta ruhaneműk kerülnek ki onnan, tiszta vízzel mosunk… Persze, ez igaz is, de! Nem mindegy például a programok hőmérséklete amiket rendszeresen használunk! A 30, 40 ⁰C-os programok nem csak a baktériumokat, egyéb szennyeződéseket nem fogják eltávolítani, hanem a mosógépdobban, mosószertartályban lerakodódott mosószermaradványokat sem. A mosószer mellett az olyan „piszkok”, mint haj, szőr, egyéb szöszök is összegyűlhetnek a gép dobjában, lefolyócsőben, amik egy idő után szintén „szagosodáshoz” vezethetnek. A kellemetlen illatok nem csak a gépben, de egy idő után a ruháinkon is megmaradhatnak. Talán az sem meglepő, hogy a maradék, dobban, mosószertartályban, az ajtónál lévő gumitömítésnél összegyűlő, és ott pangó víz sem áll a tiszta, kellemes illatú mosógép és ruhák szolgálatában. És akkor még a penészről nem is beszéltünk!

Mit tehetünk a szennyeződések, szagok ellen?

Csak egy kis odafigyelés, és máris megoldódnak a fenti problémák!

Tárd ki!

Ne csak a szíved:-), hanem minden mosás után a mosógép ajtaját is, hogy elpárologjon a dobban felgyülemlett pára.

Törlést!

Időnként kívül is töröld át a gépet! Nem csak a felgyülemlett por miatt, hanem a ráfröccsenő mosószer-, illetve öblítőmaradványok eltávolításának céljából!

Jöhet a nedves rongy!

Egy kis ecettel, persze! Ezzel töröld át a gép belsejét, különös tekintettel az ajtónál lévő gumigyűrűre, illetve az itt lévő résekre!

Erről se feledkezz meg!

A mosószeres tartályt is szedd ki, és takarítsd ki a helyét is, illetve magát a tartályt is!

Ezeket vesd be a tiszta mosógép érdekében!

Persze, most már létezik mosógép tisztító szer is, de ha a hagyományos, házi módszereknél maradnánk, ezeket vethetjük be!

Nem csak a mosogatógépbe!

Ha van mosogatógéped, akkor az ennek tisztítására használt tabletta itt is bevethető! Futtass le egy 90-95⁰C-os programot, így a bacik, de vízkő is eltűnik.

Nem csak tisztaság, de friss illat is marad utána!

Kitalálod, mi lehet ez a csodaszer? Naná, hogy a citrom, illetve a citromsav. Csak dobjunk a dobba a boltokban is beszerezhető citromsavból 5-8 evőkanállal a mosógép dobjába, indítsunk el egy magas hőmérsékletű, 90-95⁰C-os programot, és hagyjuk, hogy hasson ez a csodaszer! A vízkövet, bacikat eltünteti!

És ami nem hiányozhat!

Naná, hogy az ecet! Meg egy kis szódabikarbóna! Tegyél a porból kb.5 dekagrammot a mosóporos tartályba, fél deciliter ecetet pedig az öblítős fakkba. Indíts el egy 60⁰C-os programot, és várd, hogy ez a keverék megtisztítsa a géped! De csak ecettel is működik a dolog, kerüljön a folyadékból a dobba és a mosószeres tartályba is! Természetesen mindegyik tisztítóprogramnál üresben, vagyis ruhák nélkül indítsuk el a mosógépet! Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!