2016.04.14. 08:00:02 12318 346

Tiszta udvar, rendes ház – 6 tipp az udvarrendezéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd, hogy rendben legyen az udvar, de azt sem tudod, mihez fogj először és mire a végére érsz, már kezdheted újra? Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha rendszert viszel az udvar takarításába és listát írsz az udvarodban elvégzendő dolgokról. Többek között például a következőkről…

Tiszta udvar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta udvar

A lista azért is jó, mert mindig az éppen elvégzett dolog kipipálásával vehetünk elégtételt fáradozásainkért.

A feladatok leírása azért fontos, mert így könnyebben vesszük rá magunkat a nemszeretem típusú kinti munkákra és nem felejtünk ki semmi fontosat. Ezekre persze csak az első egy-két hónapban lesz szükség; hamar rutinná válik és büszkék lehetünk a mindig rendezett kertünkre.

Van, amit érdemes minimum havonta elvégezni..

1. Gereblyézés kapun innen- kapun túl.

Az udvarunkban mindenképpen, hiszen a lehullott ágak, levelek, kutyaszőrök nélkül mindenképpen tisztább az összkép és a pázsitnak, virágoknak is jót tesz. Azonban érdemes a ház előtti füves részt is megtisztítani, hiszen még a legjobb környékeken is odafújhat a szél egy kósza zacskót.

2. Kigyomlálni a virágoskertet.

Ez a lépés nem csak azért fontos, mert így több tápanyaghoz jutnak az ültetett virágaink, hanem azért is, mert látványra is jelentősen nagyobb hangsúlyt kapnak. Bár maga a gyomlálás nem hosszú művelet, mégis egyértelművé teszi, hogy itt bizony gondos kezek fáradoztak.

3. Kerti bútort tisztítani, ápolni.

A kerti bútorok főleg csapadékmentes időben vannak kint, ám ilyenkor érdemes rendszeresen áttörölni őket egy nedves ruhával a por ellen. A szivacsos elemeket érdemes ilyenkor kimosni egy gyorsmosással, a fa részeket pedig a megfelelő ápoló olajjal átkenni, így az élettartamukat is növelhetjük.

Van, amivel csak néhány havonta, félévente kell foglalkoznunk..

4. Kutyaház takarítása.

A kutyaházak takarítása nem mindig egyszerű, de mégis szükséges – mi sem szeretnénk ugyanabban a hálózsákban aludni 15 évig. Ma már kaphatóak olyan kutyaházak, amikről a tető leemelhető, így viszonylag egyszerűbben takaríthatóak. Nagyon fontos, hogy a kedvencünket csak a már vegyszermentes, száraz házikóba engedjük vissza.

5. Szigetelések, szúnyoghálók átnézése.

Az ablakok szigetelői időnként elöregszenek, ezekre odafigyelve sokat spórolhatunk a fűtési- és a klíma szezonban is. Szakember nem kell hozzá, ha látjuk, hogy elöregedett a szivacs, a régit leszedjük, az új öntapadó szivacsot pedig a helyére ragasztjuk. A szúnyoghálók is hajlamosak tönkre menni: van, amin az időjárás fog ki, van, amin a kedvenc cicánk. Ne várjuk meg, amíg a bogarak bejönnek szólni, nézzük át a szezon előtt és cseréljük ki, a hibás részeket.

6. Garázs, melléképület, műhely rendezése.

A kinti tárolókon a legtöbb háznál káosz uralkodik. Érdemes egyszer igazán rendbe tenni, hogy mindennek meglegyen a helye, onnantól már gyerekjáték lesz rendben tartani és megtalálni bent amit keresünk.

Természetesen az itt leírt tevékenységek udvar és életmód függők – hiszen ahány kert, annyi szokás. Lehet, hogy van, akinél kevesebb a fa, másnál pedig több a kutya.

Érdemes tehát kialakítani a saját rutint és a saját udvartakarítós listát.

Írta: Kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.