2016.04.14. 08:00:02 10815 345

Tiszta udvar, rendes ház – 6 tipp az udvarrendezéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd, hogy rendben legyen az udvar, de azt sem tudod, mihez fogj először és mire a végére érsz, már kezdheted újra? Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha rendszert viszel az udvar takarításába és listát írsz az udvarodban elvégzendő dolgokról. Többek között például a következőkről…

Tiszta udvar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta udvar

A lista azért is jó, mert mindig az éppen elvégzett dolog kipipálásával vehetünk elégtételt fáradozásainkért.

A feladatok leírása azért fontos, mert így könnyebben vesszük rá magunkat a nemszeretem típusú kinti munkákra és nem felejtünk ki semmi fontosat. Ezekre persze csak az első egy-két hónapban lesz szükség; hamar rutinná válik és büszkék lehetünk a mindig rendezett kertünkre.

Van, amit érdemes minimum havonta elvégezni..

1. Gereblyézés kapun innen- kapun túl.

Az udvarunkban mindenképpen, hiszen a lehullott ágak, levelek, kutyaszőrök nélkül mindenképpen tisztább az összkép és a pázsitnak, virágoknak is jót tesz. Azonban érdemes a ház előtti füves részt is megtisztítani, hiszen még a legjobb környékeken is odafújhat a szél egy kósza zacskót.

2. Kigyomlálni a virágoskertet.

Ez a lépés nem csak azért fontos, mert így több tápanyaghoz jutnak az ültetett virágaink, hanem azért is, mert látványra is jelentősen nagyobb hangsúlyt kapnak. Bár maga a gyomlálás nem hosszú művelet, mégis egyértelművé teszi, hogy itt bizony gondos kezek fáradoztak.

3. Kerti bútort tisztítani, ápolni.

A kerti bútorok főleg csapadékmentes időben vannak kint, ám ilyenkor érdemes rendszeresen áttörölni őket egy nedves ruhával a por ellen. A szivacsos elemeket érdemes ilyenkor kimosni egy gyorsmosással, a fa részeket pedig a megfelelő ápoló olajjal átkenni, így az élettartamukat is növelhetjük.

Van, amivel csak néhány havonta, félévente kell foglalkoznunk..

4. Kutyaház takarítása.

A kutyaházak takarítása nem mindig egyszerű, de mégis szükséges – mi sem szeretnénk ugyanabban a hálózsákban aludni 15 évig. Ma már kaphatóak olyan kutyaházak, amikről a tető leemelhető, így viszonylag egyszerűbben takaríthatóak. Nagyon fontos, hogy a kedvencünket csak a már vegyszermentes, száraz házikóba engedjük vissza.

5. Szigetelések, szúnyoghálók átnézése.

Az ablakok szigetelői időnként elöregszenek, ezekre odafigyelve sokat spórolhatunk a fűtési- és a klíma szezonban is. Szakember nem kell hozzá, ha látjuk, hogy elöregedett a szivacs, a régit leszedjük, az új öntapadó szivacsot pedig a helyére ragasztjuk. A szúnyoghálók is hajlamosak tönkre menni: van, amin az időjárás fog ki, van, amin a kedvenc cicánk. Ne várjuk meg, amíg a bogarak bejönnek szólni, nézzük át a szezon előtt és cseréljük ki, a hibás részeket.

6. Garázs, melléképület, műhely rendezése.

A kinti tárolókon a legtöbb háznál káosz uralkodik. Érdemes egyszer igazán rendbe tenni, hogy mindennek meglegyen a helye, onnantól már gyerekjáték lesz rendben tartani és megtalálni bent amit keresünk.

Természetesen az itt leírt tevékenységek udvar és életmód függők – hiszen ahány kert, annyi szokás. Lehet, hogy van, akinél kevesebb a fa, másnál pedig több a kutya.

Érdemes tehát kialakítani a saját rutint és a saját udvartakarítós listát.

Írta: Kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.