2023.06.07. 10:30:00 6709 237

Tippek, hogy a négylábú barátod is biztonsággal veled utazhasson
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Örömmel láttam, hogy már külön utazásszervező cégek is alakultak néhány környező országban, amelyek direkt olyan utazóknak kínálják szolgáltatásaikat, akik házikedvenceikkel együtt kívánnak utazni. Ez sok terhet levesz a nyaralni vágyó gazdik válláról, de van néhány olyan feltétel, amelyet mégiscsak nekik kell megteremteni a háziállat biztonságos utaztatásához.

Utazás kutyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás kutyával

Amennyiben úgy ismerted meg kiskedvencedet, hogy nem zavarja az idegen terep, valamint hosszabb utazáskor sem merül fel nála probléma, nyugodtan keres olyan szálláshelyet, ahol őt is szívesen vendégül látják.
Ellenkező esetben viszont inkább szervezzük meg az állat ellátását a saját otthonában! Ha az állat számára ismeretlen az a személy, aki távollétünkben a gondját fogja viselni, egy-két alkalommal hívjuk őt el, hogy a jelenlétünkben tudjanak ismerkedni egymással.

Természetesen nem csak külföldi, de belföldi utazáskor is legyen rendben egészségügyileg, és a chip és az oltások is elengedhetetlen részei az utazásnak.
Egy olyan házi kedvenc, akinek az útlevele nem csak otthon díszeleg, hanem használva is van, izgalmas életet tudhat magáénak.

Ezekre figyelj, ha kisállatod veled utazik!

A papírok ellenőrzése és beszerzése után szükség lesz egy olyan szállító boxra vagy ketrecre, amelyben az adott állat kényelmesen elfér. Nem elég az, ha el tud benne feküdni! Tudjon forgolódni, esetleg felállni is, hogy ne gémberedjenek el a végtagjai!
Egy-egy kisebb utazáshoz használható itató- és etetőtál is praktikus lehet, főleg, ha amúgy is helyszűkében vagyunk a kocsiban. Vigyünk elegendő folyadékot az állatnak is az útra!

Iktassunk be sűrűbben megállókat, amelyek ideje alatt az állat tehet egy gyors (egészségügyi) sétát, valamint ehet és ihat igény szerint. (Kivéve, ha érzékeny a gyomra.)
Valamint legyen gondunk az állat hűtésére is, amit úgy kellene megoldanunk, hogy huzatnak se tegyük ki. Ki szeretné állatorvos keresésével indítani a nyaralását csatangolás helyett?
Ha már ennél a témánál tartunk, akkor célszerű egy elsősegélydobozt is kialakítani a kiskedvencünk számára.

Elnézést azoktól, akik madárkájukat, esetleg ketrecben lakó kisállatukat szeretnék magukal vinni, és nem találtak direkt nekik szóló tippeket; ezidáig csak cica és kutyus utazott velem, más állatfajtákkal nincs tapasztalatom.

Biztonságos utat kívánok mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...