2019.05.27. 15:36:40 12849 315

Tényleg készen állsz egy kiskutyára?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen fajta illik az életmódomhoz? Ki a felelős a családban a kiskutya gondozásáért? Jó esetben a kutyák legalább 10-15 évig a család tagjaként lesznek jelen – etetni kell őket, és az állatorvosi ellátásukra is gondolni kell-, ezért semmiképp se kapkodjátok el a döntést!

Fekete Havanese kiskutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete Havanese kiskutya

A kiskutyából nagyon hamar nagy kutya lesz, nem marad az a kis ügyetlen szőrmók picinység mindörökké, akinek megismered. Ha még így is vállalod a tartását, akkor is szánj időt a számodra legjobb kutyafajta megtalálására, és meglásd, hogy a jutalmad az élete végéig tartó hűséges szeretete lesz. Hozzáértők létrehozták azt az ellenőrzőlistát, ami alapján iránymutatást kapsz a kutya fajtájának kiválasztásához.

Ki a felelős a kutya gondozásáért?

Különösen fontos előre letisztázni, ha a felnőtt családtagok fő állásban dolgoznak. Nem mindegy, hogy a kutya ellátására és nevelésére mennyi időt szánunk, és az tényleg elég lesz-e.

Milyen energiaszintű kutya passzol a családba?

A magas energiaszintű kutyák udvari tartásra alkalmasabbak, sok közös mozgással az aktív életvitelű gazdával. Lakásban pedig azon kistestű kutyák tarthatók, amelyek általában nem igényelnek olyan sok mozgást. Ha nem zárkózol el örökbefogadástól, akkor egy felnőtt kutyát is hazavihetsz, aki a kölykökénél jóval alacsonyabb energiaszinten mozog.

Milyen legyen a kutya termete?

Habár a szakemberek óvva intenek attól, hogy a kutya kiválasztásánál a megjelenés legyen a fő szempont, lakásban nem biztos, hogy szeretne egy hosszú szőrű, nagytestű eb.

Milyen belső tulajdonságú kutyát szeretnél?

Jelzőkutya kellene? Vagy nem szeretnéd, hogy sokat ugasson? Kimondottan gyerekszerető legyen vagy elég az, ha közömbös a gyerekekkel? Ezekre a kérdésekre a fajtamentőknél és a tenyésztőknél kaphatod meg a legpontosabb választ. Ők azok, akik a legszéleskörűbb tapasztalattal rendelkeznek és segíthetnek eldönteni, hogy az adott fajta valóban illik-e az életstílusodhoz.

A kutatásra (kiválasztás, nevelés) szánt időt nem szabad sajnálni, ezzel tudod leginkább elkerülni a későbbi kellemetlen meglepetéseket a kutyával való együttélés során.

Forrás: dogster.com/puppies/new-puppy-checklist

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...