2018.01.13. 17:47:00 10374 338

Télen a kertben - januári teendők
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dacára az enyhe télnek, azért a naptár alapján mégiscsak a tél derekán járunk. Elvileg – és tulajdonképpen gyakorlatilag is – ilyenkor sem mentesíthetjük magunkat a kerti munka alól. De legalábbis a tavaszi kerti munkálatok előkészítését mindenképp ilyenkor érdemes elkezdeni.

Kert télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kert télen

Mire figyeljünk

A papírforma szerint ilyenkor még az érdemi munkát nem kezdhetjük meg a szabad ég alatt, ezek a hetek arra jók kifejezetten, hogy a tervezésre tudunk bőséges időt fordítani. Érdemes ültetési tervet készíteni akkor is, ha konyhakertben gondolkodunk például. Sosem vezet jóra az ahogy esik úgy puffan módszer alapján ültetett, vetett kert. Fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy milyen haszonnövényből mekkora mennyiséget, hova ültessünk, a különböző zöldségeket, gyümölcsöket kertünknek melyik területén szeretnénk a melegebb napok során nevelni. Tartsuk szem előtt, hogy az ültetendő növénynek melyik területre van szüksége a kertben, hova érdemes, hova nem érdemes.

Kint vagy bent

Kinti munkát csak akkor végezzünk, ha fagymentes az idő. A különböző örökzöldek, díszcserjék ritkítását elvégezhetjük nyugodtan.

A jó eszköz fontossága

Az eszközeink, szerszámaink karbantartása amúgy is fontos szempont, a téli hetek során kicsivel több időt is szánhatunk rájuk, mivel a kertben még nem tudunk igazán érdemben dolgozni. Élezzünk, tisztogassunk, rendszerezzünk, és ha jó gyerekek voltunk, akkor akár jutalmazhatjuk is magunkat egy-egy jóféle kerti szerszámmal az elkövetkező tavaszi munkálatokra; érdemes a kertészeti boltok, barkácsáruházak akciós polcait lesni ilyenkor.

A jó előkészítés

A majdani tavaszi munkálatoknak mindenképp úgy érdemes nekifutni, hogy azt már jól előkészítettük. A téli időszak – ami ugye általában a négy fal közé kényszerít minket – arra mindenképp jó, hogy a gyakorlati tevékenység megkezdése előtt bőséggel jut időnk átgondolni, tervezni, újraalkotni. Így akkor, amikor már tényleg sűrű kerti programot biztosít számunkra az ébredő természet, nem okoz már meglepetést a sok feladat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...