2014.04.13. 09:00:00 8240 27

Tekerd körbe a Balatont! (Kiskör)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már nagyon vágysz a mozgásra, de nem tudod, hogyan kezd? Szereted a kihívásokat? Szereted a Balatont, és alig várod, hogy strandszezon legyen? Nem kell megvárnod a nyarat, a közeljövőben 2 hosszú hétvége is lesz, ami kiváló alkalmat teremt egy kis kerekezésre! Barátokkal vagy gyerekekkel is remek programnak ígérkezik! :)

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Kiskör, nagykör?

Kimondva soknak hangzik a 80 és a közel 200 km. De nem az. Először is tervezzük meg, hogy az egész Balatont szeretnénk-e megkerülni, vagy csak egy kisebb kört tenni. Abszolút kezdőknek, és azoknak, akik nem mozognak, egy nap alatt a kisebb távot javasoljuk, gond nélkül letudható.

Tehát elsőre: kiskör!

Ha autóval szállítjuk a bringákat a Balatonig, akkor célozzunk be egy kiindulási és érkezési pontot. Mi Balatonfüredről szoktunk indulni (hipermarket parkoló), de például Csopakon is ingyenesen parkolhatunk. ;)

Balatonfüredről Tihanyig pont kellemes bemelegítő távot tekerhetünk le, majd ott komppal átjutunk Szántódra. Aztán észak felé induljunk, egész úton egyetlen komolyabb emelkedő lesz, Balatonaligán. Ott kezdőként feltolni sem szégyen, de akár bele is húzhatunk, a következő 5-6 km nagyjából lejtő lesz.

Ezután már csak Balatonfüred előtt lesz egy kisebb emelkedő. Viszont mindenképpen álljunk meg a Világbüfénél (tudtunkkal május 1-én nyit), ahol csodálatos a bodzaszörp és a melegszendvics.

Mit vigyek?

Bringás túlélő szettet. Kicsit, ne legyen túl nehéz a hátizsák, az alábbiak azonban mindenképpen legyenek nálunk:

  • esőkabát
  • víz, lehetőleg több kisebb flakonnal - könnyebb elhelyezni, és utántölteni
  • defektjavító készlet vagy tartalék belső (minden, a túrán részt vevő kerékpárhoz), és pumpa, akkor is, ha nem tudjuk megjavítani, más túrázók meg fognak állni segíteni
  • vízhatlan (villámzáras) zacskó, ha eső lenne, a telefonnak, pénznek, iratoknak
  • kerékpáros szerszámkészlet - egész kompakt szetteket lehet kapni már, olcsón
  • láthatósági mellény, ha besötétedik vagy elered az eső

További proaktív tippek

A bringánk legyen közlekedésre alkalmas állapotban, működő fékekkel és világítással! Itt olvashattál arról, hogy hogyan készítsük fel a kerékpárt a szezonra.

Kérjük a túrázókat, ha elfogyasztanak egy sört útközben, kerüljék a főutat, és maradjanak végig a kerékpárúton, de alapvetően nem szabad alkoholt fogyasztani, ha kerékpározunk, a szondáztatás nem ritka a parton.

Még egy tipp: ne menjünk közel az előttünk haladóhoz, és törekedjünk a biztonságra.

Kellemes időtöltést!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.