2020.12.02. 13:24:11 11327 251

Tegyünk együtt ajándékot az idősek karácsonyfája alá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezek az ötletek nem kerülnek pénzbe, viszont az idős emberek az ilyen meglepetéseknek örülnek a legjobban. Mi már csak tudjuk, az Idősek Barátai, hiszen velük foglalkozunk minden nap!

Idősek barátai - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idősek barátai

A mostani karácsony különleges lesz. 2020 a járványról szólt, a sok változásról, rendeletről, szigorításról és enyhítésről. Így a legtöbb tervünk nem válhatott valóra, ugyanakkor új dolgokba kezdtünk, változtunk és változtattunk. A karácsony viszont biztos pont: 24-én mindannyian ünnepelni fogunk.

De van, akinek nincs kivel. Sok-sok leélt év után ő egyedül várakozik, és gyakran már nem is hisz abban, hogy van mire, van miért. A magyar idősek élnek a legelszigeteltebben Európában: 10-ből 6-an! A magány egy alattomos ellenség, sokszor lassan alakul ki, akár úgy is hogy együtt élünk valakivel.

Mit tehetünk ez ellen most karácsonykor? Hogyan okozhatunk örömet az időseknek?

Telefonáljunk nekik többet, ha lehet videótelefonon is! Ebből többre van szükség ugyanakkora hatás eléréséhez, mint a személyes találkozásból. Vegyünk fel egy kisebb előadást videóra, mondjunk fel egy verset hangfelvételre és küldjük el. Írjunk képeslapot, rajzoljunk, nyomtassunk ki egy közös képet, rakjuk keretbe és küldjük el pár kedves szó kíséretében. Olyan jó postán kapni valamit a számlákon kívül!

Adjunk karácsonyi szerenádot! Ha énekelni nem tudunk, vigyünk hangszórót és játsszunk le néhány szép felvételt. Ne aggódjunk, nem fogja zavarni a szomszédokat: ebben az időszakban mindenki megérti, hogy van akit nem szeretnénk személyes látogatással veszélyeztetni.

Rendeljünk nekik házhoz meleg karácsonyi vacsorát, bejglit! Ha nem tudunk velük ünnepelni, biztosítsuk hogy egy finom, régről ismert íz segítsen felidézni az elmúlt karácsonyok melegségét.

Mi 40 idősnek adunk karácsonyi ajándékot, és lepjük meg őket szerenáddal az ablakuk alatt!

Beszállsz te is? Adományozz most!>>

Rendszeres adományoddal (például havi 2500 Ft-tal) biztosítod azt is, hogy jövőre még több időshöz juthassunk el. Megszakad a szívünk, amikor látjuk hogy egyedül üldögél a konyhában a 86 éves Ida, vagy a nappali óráján nézi András, ahogy lassan peregnek a percek. Tudjuk, hogy 40-nél jóval többen magányosak: országunkban, több mint 1 millió idős él elszigetelten, társasági kapcsolatok nélkül.

Segíts Te is, hogy segíthessünk nekik! Nézd meg videónkat, így (is) segítünk /Covid-19 járvány előttről/:

Több információra vágysz?

Iratkozz fel hírlevelünkre IDE KATTINTVA, és lájkold Facebook oldalunkat a legfrissebb híreinkért.

Oszd meg ezt a cikket!

Úgy is segíthetsz az időseknek, ha minél több ismerősöddel megosztod ezt a cikket, hiszen a PROAKTIVdirekt életmód klub és magazin is hozzájárul az idősek támogatásához olvasónként 1 Ft-tal.

Köszönjük!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...