2020.01.06. 17:51:03 10395 337

Tedd rendbe pénzügyeidet, és fialtasd is! Itt a 3 legfontosabb módszer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Három módszer egyidejű alkalmazása és a pénzed elkezd neked dolgozni. Mert mi is a különbség a gazdagabbak és a kevésbé gazdagok között? A felismerés, hogy a pénz olyan eszköz, amely segíthet elérni a céljainkat.

Malacpersely, pénzügyi tervezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacpersely, pénzügyi tervezés

A valódi pénzügyi függetlenség eléréséhez nézőpontot kell változtatnunk és el kell érnünk, hogy a pénzünk dolgozzon helyettünk, ne mi dolgozzunk a pénzért. Nagy lépés, ha a rossz pénzügyi szokásoktól megszabadulván elkezdjük megtanulni a pénz megfelelő kezelését:

1. Vezessünk költségvetést!

A pénzügyi célok elérésének alapja, hogy vezessük a bevételeinket és a kiadásainkat, majd a tendenciákat figyelembe véve tervezzük is meg, hogy mennyit és mire szándékozunk költeni a későbbiekben. Ezzel a módszerrel a legtöbb esetben elkerülhető az adósság. A költségvetés lényege, hogy a pénzügyeket rendszeresen, legalább havi szinten vezessük: Így rajtunk fog múlni, hogy előrelátó módon kevesebbet költsünk (kiadások koncentrálása), mint amennyi a bevételünk.

2. Szüntessük meg az adósságokat!

Milyen jó lenne, ha a mindenféle hitelre és kölcsönre felszámított kamat összegét megtakarítási célra tudnánk fordítani! Fontos prioritás, hogy minél előbb szabaduljunk meg az adósságainktól, és igyekezzünk hitelmentes életet folytatni. Kezdjük el kis lépésekkel, és fokozatosan haladjunk a nagyobb adósságok megszüntetése felé. Ha nem tudjuk, hogyan érhető el ez, forduljunk pénzügyi szakemberhez!

3. Fektessük be megtakarításaink egy részét!

Az előző két javaslat sikeres abszolválása után keletkezett többletpénzünket el is lehetne tapsolni, de nem árt inkább hosszabb távon gondolkodnunk. A pénzmegtakarítás ugyanis az életünk során bekövetkező hullámvölgyek mentőöve. Miután megalapoztunk bő 6 hónap alatt egy vésztartaléknak szánt alapot, kezdjük el keresni a leghatékonyabb befektetési módokat! Fontos betartani azt a tanácsot, hogy sohase fektessük be az egész befektetni vágyott összeget pl. egyfajta részvénybe!

A céljaink – gyermekeink oktatása, ingatlanvásárlás/felújítás, nyugdíjalap - segítenek körvonalazni azt is, hogy milyen típusú befektetést válasszunk, és mennyi időre kössük le a pénzünket.

Forrás: thebalance.com/top-ways-to-make-your-money-work-for-you-2385954

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!