2021.09.28. 11:15:00 9088 251

Tedd ezt, és nem csak a füst száll el, de a cigarettaszag is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a közös az alábbi két szabályban? 1. A kutya nem jöhet be a lakásba. 2. A lakásban nincs dohányzás. A válasz pedig az, hogy egyik sem lesz betartva. Az állatszőrt sem piskóta eltakarítani az életterünkből, de a mindenhová is felszálló cigarettafüst még nagyon kihívást okoz.

Cigarettázás a lakásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigarettázás a lakásban

Akár aktív, akár passzív dohányzásról legyen szó, a cigaretta füstje és az utána maradó jellegzetes szag egy idő után mindenkit zavarni fog. Akkor pedig még kellemetlenebb a helyzet, ha nem dohányzóként kell egy erős dohányos után beköltöznünk az új otthonunkba.

Amikor már odáig fajul a helyzet, hogy sem az alapos szellőztetés, sem a függönymosás nem használ, keményebb eszközökhöz kell folyamodnunk.

A szövetek szagtalanítása

A függönyök és a szőnyegek jó erős ecettel és vízzel történő kimosása még csak a kezdet. A kárpit borítású berendezési tárgyainkat már nem lehet ilyen könnyedén szagtalanítani. Lehetőség szerint szellőztessük ki ezeket a szabad levegőn, de esővédett helyen. (A nyári napsütés is sokat tud majd segíteni a problémán, amikor újra eljön az ideje.)

Napsütés híján vegyünk egy jó nagy adagot a csodaszer szódabikarbónából, és egyenletesen oszlassuk el a tisztítandó felületen. Csak azután porszívózzuk ki a bútort, miután állt rajta egy jó ideig és kifejtette szagelszívó hatását. A kívánt hatás eléréséig, lehet, hogy többször is meg kell ismételnünk ezt a folyamatot.

A falak szagtalanítása

A fal felületének ismeretében kell a tisztítást elvégeznünk. A festékkel borított falaknak sem érdemes egyből ecetes vízbe mártott szivaccsal nekiesni, kivéve, ha amúgy is átfesteni terveztük azokat.

Az átfestésre váró -akár már sárgás-barna foltokkal is tarkított - falakat a már említett ecetes vízzel tudjuk átmosni, de érdemes ebbe a keverékbe mosószódát is adagolni. Ezután sűrű szellőztetés mellett várjunk egy hetet és csak ezután festessük át a falakat. Manapság már szagtalanító alapozó festéket is beszerezhetünk ehhez.

Egyéb esetben inkább próbálkozzunk meg boltban kapható dohányszagot semlegesítő termékekkel.

A légtér szagtalanítása

Ha lehetőségünk adódik néhány napra elutazni (az állatokkal együtt), használjuk ki az alkalmat és hagyjunk néhány csésze fehérítőszert minden helyiségben. Visszatérve csupán a fehérítő erőteljes illatát kell kiszellőztetni.

Ha gyerekkel vagy háziállatokkal élünk egy háztartásban, akkor nem ajánlott, de ellenkező esetben próbálkozhatunk ecetben áztatott vattagolyók kihelyezésével is: Helyezzük ki ezeket kis tálkákban az egész lakásban szerteszét, hogy elnyelhessék a szagokat.

Aki igazán véget kíván vetni a cigarettaszagnak, semmiképpen se feledkezzen el a klímák és a szagelszívók szűrőinek cseréjéről sem!

Drágalátos Jolly Joker

Ha a kellemetlen szag még mindig felsejlik itt-ott, akkor végső megoldásként forduljunk az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyaghoz. Ez pedig nem más, mint az ózongáz.

A kellemetlen szagokat okozó molekulák megsemmisítése mellett akár a vírusoktól, a gombáktól és a baktériumoktól is megszabadulhatunk vele. Az ózongenerátorok nem éppen olcsók, ezért érdemesebb bérelni egyet-egyet erre a feladatra.

Forrás: www.creativehomemaking.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...