2019.01.07. 10:37:46 8500 284

Te tisztítod a párásító berendezésedet? Kellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hidegpárásító gyerekes családoknál szinte kötelező kellék, télen szinte éjjel-nappal megy, főleg, ha köhögős a kicsi (vagy a nagy). A száraz levegő miatt egyébként is jó ötlet otthon tartani, és elindítani náthás időszakban, viszont tisztítani is szükséges!

Párásító - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párásító

Bizony-bizony, a párásítót is időközönként érdemes kitakarítani, hiszen, mint minden vízzel érintkező dologban, ebben is lerakódhat a vízkő, valamint elszaporodhatnak a gombák és a baktériumok. Azt pedig nem szeretnénk, hogy a párával együtt ezek is a levegőbe kerüljenek…

A hideg (vagy egyéb) párásítót szóval rendszeresen takarítani kell, ez egyértelmű, már csak az a kérdés, hogy hogyan és melyik részét. A legjobb természetesen az, hogyha annak a speciális típusnak az útmutatása szerint takarítod ki a szerkezeted, amelyikkel rendelkezel. Ezt a használati útmutatóban általában részletezik, ha azonban mégsem így lenne, vagy már nincs meg a leírás, akkor ezzel a módszerrel kitakaríthatod. Legalább hetente egyszer szánj rá időt, hogy a következő procedúrát végig csinálod:

 • Kihúzod a párásítót, szétszereled, és eltávolítod belőle a vizet (vagyis kiöntöd) :)
 • Fele-fele arányban készíts egy kb. 3 dl-es mixet ecetből és vízből. Töltsd az ecetes vizet a tartályába, és lötyköld körbe úgy, hogy minden oldalán szépen végig tudjon folyni.
 • Ezt az ecetes vizes tartályt, helyezd el úgy a gépen, ahogy egyébként is tennéd, amikor használni szeretnéd. Hagyd olyan 15-20 percig hatni az oldatot, hogy a vízkő darabkákat fellazíthassa.
 • Ezután szedd szét, borítsd ki az ecetes vizet a tartályból, majd egy fogkefével távolítsd el óvatosan a vízkődarabkákat, ahonnan kell.
 • A külön álló részeket át is törölheted tiszta ecettel átitatott kendővel.
 • A párásító minden részét nagyon alaposan öblítsd át hideg vízzel, természetesen ügyelve arra, hogy a kapcsoló stb. ne legyen vizes.
 • Hagyd, hogy teljesen kiszáradjon a levegőn, és csak ezután kezdd el újra használni.

Ha szeretnél megszabadulni teljes mértékben a baktériumoktól, és úgy gondolod, hogy ennél egy kicsit itt már többre lesz szükség, akkor fertőtlenítheted is a szerkezetet. Az eljárás nagyjából megegyezik az ecetes vízkőtelenítéssel, de az ecetes víz helyett klóros vizet készítünk. Ha a párásítód antibakteriális, akkor valószínűleg nem szükséges elvégezned ezt a műveletet.

 • Miután szétszereltük a párásítót, és kiöntöttük a vizet, 3 liter tiszta vízbe belekeverünk 1 teáskanál klóros fertőtlenítőszert.
 • A keveréknek nagyjából csak a felére lesz szükséged. A másik felét felhasználhatod esetleg a konyhapultnak, étkezőasztalnak a fertőtlenítésére. :)
 • Az oldat felét tehát öntsük a párásító tartályába, majd lötyköljük át alaposan.
 • Helyezzük a talpra, ahogy szoktuk, és hagyjuk 15 percig hatni.
 • Nagyon alaposan öblítsük át tiszta vízzel.
 • Töröljük szárazra, amennyire lehet, a többi részét pedig szárítsuk ki.
 • Ezután használható.

Forrás: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/a25692098/how-to-clean-humidifier/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...