2019.07.23. 17:32:59 9581 292

Te melyik típus vagy? - Vajon miért van nálad rendetlenség?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időről időre elcsodálkozol azon, hogy hiába pakolsz össze a dolgaid között, néhány nap múlva ugyanolyan rendetlenség uralkodik körülötted, mint korábban? Ennek a jelenségnek több oka is lehet, de semmi vész! Segítünk rájönni, mi az, hogy véget vethess a káosznak.

Rendetlenség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlenség

Mit gondolsz, mi az „oka” a rendetlenségnek? Legtöbb esetben a helyhiány, amit a felhalmozás okoz. Természetesen ezt pedig mi magunk idézzük elő, azaz egy-egy olyan tulajdonságunk, amelyik elősegíti a zűrzavar elharapózását:

1. Az akciózós

Nem tudsz ellenállni az akcióknak? A jópofa, szinte ingyen holmik azonban a hasznos tárgyak elől veszik el a helyet. A felhalmozás egy alapvető emberi ösztön, de ne felejtsd el, hogy egy vásár csak akkor jó, ha rendszeres időközönként hasznot hoz az adott dolog. Ha teljes áron nem vásárolnád meg a terméket, akkor inkább ne vidd haza, és korlátozd magad a bevásárló listán szereplők beszerzésére.

2. A szentimentális

Bizonyos múltbeli tárgyaknak külön értéke van számunkra, hiszen emlékek felidézésére szolgálhatnak. Azok az emléktárgyak, amelyek már több mint egy éve porosodnak anélkül, hogy a kezedbe vetted volna ezeket egy kis múltidézésre, a logika szerint felesleges tételek. Korszakonként válassz ki 1-2 meghatározó tárgyat a „gyűjteményből”, a többinek pedig mennie kell!

3. A készlethalmozó

Aki kényszeresen töltögeti – túl – készleteit, legyen az akár háztartási cikk vagy tartós élelmiszer, az szinte szánt szándékkal törekszik a rendetlenségre. Van (sok) olyan könyved, amit sosem nyitottál ki? Iratkozz inkább be a könyvtárba. Rengeteg kelléket felhalmoztál egy új hobbihoz? Amíg nem lesz tartós a szenvedély (min. 3 hónap), béreld az eszközöket. A szekrények tele vannak évekkel ezelőtt vásárolt konyhai kütyükkel? Itt az ideje a garázsvásárnak.

4. A gyűjtögető

A lelked mélyén mindig is tudtad, hogy sosem fogod újból használni a rengeteg „majd jó lesz még valamire” cuccot, de csak odapakolod a többi tetejére az újabb lomot. Biztosan akarod ezt a rendetlenséget? Az otthoni zűrzavar lassacskán ki fog hatni a mindennapi életedre is. El kell kezdeni egy általad meghatározott terv vagy metódus mentén kiszelektálni a dolgokat. Leplezd le magad, és tarts rendet. A rendszer cserébe megtart téged. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...