2019.01.11. 14:23:21 8103 259

Te is elköveted ezeket a hibákat hajmosás közben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy gondolod, hogy megtaláltad a számodra tökéletes termékeket, a samponod és a hajbalzsamod is rendszeresen használod, mégis katasztrofális a hajad? A töve zsíros a vége száraz és töredezett, fénytelen…

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Lehet, hogy túl sűrűn mosod?

Ha mindennap samponozod a hajad és a fejbőröd, akkor könnyen kiszáradhat. A samponozással csak lemosod a természetes olajokat, melyek hidratálnák a fejbőröd. Heti kétszer elegendő samponnal hajat mosni, ha közben úgy érzed, hogy fel kell frissíteni a frizurád, próbáld ki a száraz sampont.

Nem azonos márkájú a samponod és a balzsamod

A sampon és a balzsam kiegészíti egymást, ha két különböző fajtát használsz, nem biztos, hogy a legoptimálisabb hatást fogod elérni, hiszen a gyártók nem véletlenül ajánlják őket párban. Az összetevőket úgy állítják össze, hogy együtt érhesd el a legjobb hatást.

Sok a jóból

Ha túl sok sampont és balzsamot használsz, attól nem lesz tisztább, fényesebb a hajkorona. Így csak nehezebb lesz lemosni a termékeket a fejedről, csak szárazabb lesz tőle a frizura, és ráadásul lerakódhat a sampon és balzsam maradványok a fejbőrön. Elég egy féldiónyi. A balzsamot csak a hajvégeken oszlasd el.

Nem dolgozod el teljesen

Ne közvetlenül a fejedre nyomd a sampont, inkább tedd a tenyeredbe, és onnan próbáld meg egyenletesen eloszlatni a fejbőrödön, hogy mindenhova jusson. Az sem rossz ötlet, ha felhígítod a sampont, külön a hajvégekre nem kell tenni, elég, ami végig folyik a hajadon. Inkább kezdj kevesebb termékkel, és adagolj hozzá még egy kicsit, ha úgy érzed, hogy szükség van rá.

A tiszta, szép haj a fejbőrnél kezdődik

A korpától is jó lenne megszabadulni, igaz, ha már szépséges hajat szeretnénk… Kezdd a hajmosást egy fejmasszázzsal, ami javítja a keringést, és segít fellazítani a lerakódott korpát. További házi tippek a korpa ellen>>

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/hair/tips/a19894/mistakes-washing-your-hair/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...